Още едно обвинение срещу командира на взривеното поделение в Челопечене

Още едно обвинение срещу командира на взривеното поделение в Челопечене
Сутринта на 4 юли боеприпаси от поделението в Челопечене избухнаха. Взривът бе толкова силен, че се усети и в столицата

Софийската военно-окръжна прокуратура (СВОП) повдигна още едно обвинение срещу бившия командир на гръмналото поделение край Челопечене майор Мирослав Митов - като длъжностно лице е присвоил чужди вещи, собственост на поделението. За да му бъде по-лесно да открадне, той е извършил и други престъпления, твърдят от СВОП.
Според Наказателния кодекс, ако бъде признат за виновен, го заплашват до осем години затвор.
Мирослав Митов вече бе изправен пред съда по обвинение за изсичане на тополи в района на поделението и продажбата на дървесината. Той не се призна за виновен. Процесът ще продължи през януари догодина.
Според прокуратурата злоупотребите в поделението са ставали в периода 2002-2007 година. Тогава поделението в Челопечене е продало боеприпаси на частна фирма за 3.5 млн. лв. на цени от 1998 година.
Проверка на министерството на отбраната показа, че майорът е имал девет наказания, сред които една година понижаване в длъжност и мъмрене. Въпреки това не е бил уволнен. Един от случаите, за които е наказван, е свързан с това, че при проведен търг за продажба на месингови гилзи, Генералният щаб и Министерството на отбраната са били ощетени с 350 000 лева.

 


 

 


 

 


 

 


 

 


ВСС избра шеф на СРС

Предишна новина

Пет години затвор за бивш шеф на резерва

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.