Основанията Джок Полфрийман да е в Бусманци нямат общо с правомощията на прокуратурата

Основанията Джок Полфрийман да е в Бусманци нямат общо с правомощията на прокуратурата
Главният прокурор Сотир Цацаров

"Законовото основание Джок Полфрийман да се намира в Бусманци не е свързано с правомощията на Прокуратурата. Центърът за мигранти се управлява от Дирекция "Миграция" към МВР", това обясни главният прокурор Сотир Цацаров след заседанието на Временната парламентарна комисия, която проучва прекъснатото излъчване на програма "Хоризонт" на БНР на 13 септември.

Главният прокурор заяви още, че основната причина австралиецът, осъден от българския съд на 20 години затвор за убийството на Андрей Монов, все още да пребивава в центъра за мигранти е, че той не разполага с валидни лични документи. "Има изявления, че такива документи са издадени. Физически той не разполага с тях. Това знам аз, ако тези документи му бъдат предадени, той няма основание да стои в центъра в Бусманци", каза Цацаров.

По повод разразилата се истерия в Сливен и още няколко града заради подадена информация, че социалните служби ще отнемат деца от родителите им, главният прокурор бе категоричен, че няма данни за участие на лице от пресцентъра на МО в създаването на масовата психоза. "Данни за участие на човек от пресцентъра на Министерство на отбраната бяха казани в национален ефир. Те бяха казани от медия. Сигнал при нас било от граждани, било от институция в тази насока, не е постъпвал. Някой, или този, който твърди, че това е така, е свободен да подаде такъв сигнал. Има образувано едно разследване в Сливен като се водят интензивни разпити с няколко заподозрени лица. В рамките на това, което правим на територията на Сливен, няма данни за такова участие", допълни още Цацаров.

На въпрос по повод шпионския скандал с русофилите, дали има данни прокуратурата за нерегламентирани контакти на Корнелия Нинова с ген. Решетников по повод издигането на кандидатурата на Румен Радев за президент, Цацаров утони, че няма такава информация. "Има данни за намесата на ген. Решетников в много неща, които са свързани с ориентацията на политическия и не само политическия живот в България. Нито личността на г-жа Нинова, нито личността на президента Радев, нито техни твърдяни контакти с ген. Решетников, са послужили като повод за образуване на това досъдебно производство, нито до момента в страниците на досъдебното производство има, каквито и да е доказателства в тази насока", каза главният прокурор.

Относно действията на прокуратурата, след спирането на излъчването на програмата на БНР, Цацаров посочи, че е убеден в това, че определени лица трябва да бъдат подведени под наказателна отговорност. "За мен е необяснимо как може с един имейл да бъде спряна програма "Хоризонт", заяви той. Пред депутатите, които участваха във Временната комисия, главният прокурор посочи, че вижда пет сюжета. По думите му, първият е свързана със заглъхването на програма "Хоризонт" на 13 септември - по него вече има досъдебно производство, но все още няма обвиняеми. Втората сюжетна линия е във връзка с твърдения за упражнен натиск от страна на генералния директор върху журналистката Силвия Великова, както и за упражнен натиск върху самия генерален директор.Третата е за финансови злоупотреби в БНР. Четвъртата е за прояви на агресия между двама редактори и един репортер на 20 септември. Петата сюжетна линия е по твърдения на генералния директор, че едва ли не е предотвратен втори опит за спиране на програма "Хоризонт" на 4 октомври. В тази връзка Цацаров обясни, че профилактиката в този ден е била абсолютно планова и тя е не е можела да засегне по никакъв начин радиото.

Още по темата

България не спазва правото на ЕС в 7 области

Предишна новина

НАП ще попълва декларации от 2020 г.

Следваща новина

Коментари

5 Коментара

 1. 5
  бау бау | нерегистриран
  5
  -7

  Е това е фашистка държава - не изпълнява съдебните решения и гласи скинар за главен прокурор. Пускайте момчето, че да няма скоро десант на австралийски и английски командоси в Бусманци, пътьом към Банкя и Сараите...

 2. 4
  бау бау | нерегистриран
  11
  -13
  До коментар #3 от "До най-добрия приятел на човека - бау бау | нерегистриран":
  Никъде няма да ходи Полфриймън и още дълги години ще радва циганите в централния! А ти иди на ветеринар, че вече си му изтървал края - прегледай последните 10 теми!!! Ти и нещото RRR сте 80% от коментарите. Даже и за тролове прекалявате!!! Колкото и да ви плащат би следвало поне малко достойнство да имате! Кучетата поне имат!!!!

  До коментар [#2 #400149] от "": ко, ко каиш, чиче?  Полфрийман ще си замине твърде скоро за Австралия, а догодина след извънредните парламентарни избори едни други другари-червенодрешковци и милицаи ще радват циганетатата в Централния. Както имаше един лаф - преди работех в държавното обвинение и пращах в затвора, сега мен ме пратиха там....

 3. 3
  До най-добрия приятел на човека - бау бау | нерегистриран
  15
  -16

  Никъде няма да ходи Полфриймън и още дълги години ще радва циганите в централния! А ти иди на ветеринар, че вече си му изтървал края - прегледай последните 10 теми!!! Ти и нещото RRR сте 80% от коментарите. Даже и за тролове прекалявате!!! Колкото и да ви плащат би следвало поне малко достойнство да имате! Кучетата поне имат!!!!

 4. 2
  | нерегистриран
  18
  -14

  Ти вярно на всяка тема скимтиш, булонкоподобния!!!

 5. 1
  бау бау | нерегистриран
  20
  -16

  На Цацов май му свиха сърмите след скандала с австралийския посланик... Айде да си заминава кенгуруто, че да се съсредоточим малко върху Гешев - то не остана време да го въргаляме в катран и перушина.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.