Основен свидетел се отметна от показанията си за рухналата сграда на "Алабин"

Основен свидетел се отметна от показанията си за рухналата сграда на "Алабин"

Строителният работник Николай Александров се отрече от показанията си по делото за рухналата сграда на столичната улица "Алабин" и отрече да е участвал в събаряне на бетонни колони.

В разпита си пред съдия преди 10 години Александров е казал, че 2 часа преди сградата да се срути, той и негов колега, въоръжени с къртачи, избутали 5 бетонни колони по заръка на собственика на сградата Георги Кирчев, който е и управител на фирма "Хрисома".

"Всичко това е лъжа! Няма нищо вярно, излъгах. Караха ме да лъжа." Попитан кой го е заплашвал, ключовият свидетел отвърна, че вече не може да се сети за името му. Предположи, че може да е лъгал, за да не му повдигнат обвинение, пише в. "24 часа".

"Ако продължавате да ме питате... Има възможност да ви излъжа.", обърна се Александров към съда.

Делото тръгна в съда през октомври м.г., десет години след трагичния инцидент, при който старата сграда рухна и затрупа в автомобил 26-годишната Деница Ченишева и 24-годишната Петрина Христова.

Подсъдими за причинената смърт на двете момичета са собственикът Георги Кирчев, , инженер Петър Петров, който контролирал ремонта на сградата, Николай Симеонов - управител на "А3-Архитектура и изпълнение" и строителят Манчо Антонов, собственик на фирмата за ремонти ЕТ "Медия Манчо". Антонов обаче от години е в чужбина и делото срещу него върви задочно.

Още по темата

Законовото регулиране при избора на учебници

Предишна новина

Цветан Василев и съпругата му искали да се върнат, но се страхували

Следваща новина

Коментари

6 Коментара

 1. 6
  ДА бе ДА! | нерегистриран
  5
  -2

  То правосъдието рухна още през 45-та миналото столетие ... те за една сграда с две невинни жертви ... а колко са жертвите на ...  "В интерес на истината, т.н. Народен съд е задължение на България по силата на окупационния регламент на САЩ, Великобритания и СССР след края на Втората световна война. Нещо от типа на Нюрнбегския процес, само че на местна почва. Такива са били времената. Да се осъжда означава все едно да се осъжда историята, каквато е била, което е доста неразумно като идея."  Тази теза изказва във фейсбук юристът Валери Тарандов вчера, в Деня за почит към жертвите на комунизма. Днес той е назначен за зам.-министър на правосъдието от служебния премиер Огнян Герджиков, заедно с още 15 други заместници в 8 министерства.  АМИН[[_61337_]][[_61338_]]

 2. 5
  ??? | нерегистриран
  4
  -6
  До коментар #3 от "Ку-Ку | нерегистриран":
  Обвинението си излиза от всякъде и без този "свидетел". Ако има КОЙ да си свърши работата! И не законът им пречи на другарите от следствие и прокуратура! А и съдът не си е на мястото, ТОВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО!  А др. Радев с тази министърка от "националното" следствие съвсем отакова пейзажа!

  Точно съдът си е на мястото по това дело.

 3. 4
  Питанка | нерегистриран
  18
  -1

  Някой констатирал ли е, че сградата е опасна?

  Дал ли е предписание?

  Кой е адресата на това предписание?

  Кое е това длъжностно лице?

  Сега това длъжностно лице какво работи?

  Има ли разследваща журналистика?

 4. 3
  Ку-Ку | нерегистриран
  13
  -3
  До коментар #2 от "Кукиша | нерегистриран":
  За пари и от страх хората какво ли не правят.

  Докато не си оправим законите и не гарантираме защита на свидетелите,вкл. и на защитените такива мъчно ще излезе нещо от което и да било обвинение.

  Обвинението си излиза от всякъде и без този "свидетел". Ако има КОЙ да си свърши работата! И не законът им пречи на другарите от следствие и прокуратура! А и съдът не си е на мястото, ТОВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО!  А др. Радев с тази министърка от "националното" следствие съвсем отакова пейзажа! 5. 2
  Кукиша | нерегистриран
  12
  -7

  За пари и от страх хората какво ли не правят.

  Докато не си оправим законите и не гарантираме защита на свидетелите,вкл. и на защитените такива мъчно ще излезе нещо от което и да било обвинение.

 6. 1
  Пълно БЕЗОБРАЗИЕ! | нерегистриран
  22
  -1

  Това дело умишлено е смачкано и прецакано от следствието и прикриватурата!  Съвсем спокойно можеше да завърши на три инстанции за 1 година!  Пари, пари и пак пари! Ето това е корупцията в съдебната власт, а този свидетел сега трябва да получи обвинение НЕЗАБАВНО!  Жалко за горките деца и мир на праха им! Никога няма да има справедливост и това дело е показателно за цялата кочина наречена съдебна система в BG! И прокурорите, и следователите по делото, и техните адм. ръководители трябва да са вън и доживот от съдебната власт! Че и съдиите, ако са го забавили! [[_61307_]]

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.