Оставиха в ареста полицая, участвал в трафик на мигранти


Пловдивският окръжен съд потвърди определението на Карловския районен съд, с което е взета най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо Владимир С., съобщиха от пресцентъра на Съдебна палата-Пловдив. 

Срещу Владимир С. са повдигнати две обвинения. Първото е за това, че на 7 август 2018 г. с цел да набави за себе си или за другиго имотна облага противозаконно е подпомогнал повече от едно лице /16 чужденци/ да пребивават или преминават в страната./чл.281 ал.2 т.1 и т.5 вр. Ал 1 от НК/. Второто обвинение е за това, че е попречил на орган на властта да изпълни задълженията си./чл. 270 ал.1 от НК/. Окръжният съд приема, че от събраните до момента по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е извършител на престъпленията в които е обвинен. 

Налице е и опасност той да извърши друго престъпление, тъй като според съда от събраните до момента доказателства съществуват подозрения, че обвиняемият е част от обща схема и би могъл да продължи да участва в нея. Има и вероятност той да се укрие, тъй като преди задържането му е бил преследван от полицията и на няколко пъти е избягал. Магистратите приеха, че заради механизма на извършване на престъпленията, в които е обвинен Владимир С., както и заради професията му – служител на МВР, той е личност с повишена обществена опасност. 

Решението на Окръжния съд е окончателно.

Шофьорът, блъснал 3-мата тийнейджъри, е син на бивш МВР-шеф

Предишна новина

Министерството на правосъдието остана без интернет страница

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.