Оставиха в ареста тримата, пребили 92-годишна жена и асистента й

Оставиха в ареста тримата, пребили 92-годишна жена и асистента й

Извършителите на грабежа в шуменското село Велино, извършен на 13 януари, при който пострадаха възрастни хора, са с наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“ след отправеното искане от страна на Окръжна прокуратура-Шумен, съобщиха от обвинението.

Окръжен съд-Шумен определи най-тежката мярка спрямо тримата извършители, които в ранните часове на 13 януари разбили вратата на къщата, в която живеели трудноподвижна жена на 92 г. и грижещият се за нея 61-годишен мъж.

Те започнали да удрят мъжа, искайки му пари. След това отишли в стаята, в която лежала жената, нанесли й удари по лицето и поискали всичките й пари.

Извършители на обира бяха задържани само няколко часа след извършване на престъплението в резултат на бързите действия на криминалистите от МВР-Шумен и прокуратурата.

Окръжният прокурор на Шумен Маргарита Георгиева посети пострадалите още на следващия ден - 14 януари и ги информира, че нападателите им са разкрити, задържани и ще бъдат съдени.

Още по темата

Фалшива новина за боядисани витражи в Съдебната палата възмути адвокати и магистрати

Предишна новина

Прокурори ще проверяват "плаващото" сметище в река Искър

Следваща новина

Коментари

1 Коментара

  1. 1
    йорист | нерегистриран
    0
    -1

    Ми защо не са осъдени до сега? Какво им пречи на "умните" шуменски прокурори да приключат това "засукано и от фактическа и правна сложност" дело за три дни и "game over"? Нали има бързо производство?

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.