Оставиха в ареста задържаните за подкуп полицаи в Сливо поле


 

Окръжният съд в Русе остави за постоянно в ареста тримата полицаи от Сливо поле, които бяха задържани за подкупи. Според определението, има опасност те да се укрият, да въздействат на свидетели и да попречат на разследването срещу тях за системно изнудване за пари на шофьори на главния път Русе - Силистра, предаде БНТ.

До момента има събрани доказателства за общо над 20 подкупа от между 20 и 800 лева, взети от тримата служители на реда.

Автоконтрольорът Емил Моллов, младши инспекторът Назиф Ахмедов и командирът на отделение Борис Борисов, са наблюдавани близо 6 месеца, като за целта са използвани и специални разузнавателни средства. Отчетено е, че по време на техните дежурства намалели санкциите в района на Сливо поле.

От Прокуратурата отчетоха, че тримата излизали на смяна със служебни коли без камери и рекетирали предимно чуждестранни шофьори, като им заявявали, че единствения начин да продължат по пътя си е ако платят глоба на място.

В събота беше оповестено още, че са предупреждавали и превозвачи за наличие на камери на пътя.

"Има такива данни, които са в процес на проверка. На този етап усилията са ни насочени там, където има корупционно действие с даване и получаване на парични суми", коментира наблюдаващият прокурор Радослав Градев.

От държавното обвинение определиха поведението на тримата автоконтрольори като нагло, провокативно и арогантно. Петимата им адвокати обаче бяха категорични, че няма достатъчно доказателства за тяхната вина.

"Това, което направиха Окръжна прокуратура, а именно да излязат и предварително да обявят някои данни от разследването, макар и преиначени, макар и украсени с едни хубави приказки, даде своят отзвук, не само сред обществото, но и в Окръжния съд. Това е порочна практика, която трябва да бъде преустановена. Не съществуват данни моят подзащитен да е извършил престъплението,за което е обвинен. Не съществуват и данни същият да се укрие или да извърши ново престъпление", коментира Борислав Българинов, адвокат на Борислав Борисов.

"При този тип дела, когато Прокуратурата работи със специални разузнавателни средства, ние не можем да предоставим на съда веществени доказателствени средства непосредствено", отговори наблюдаващият прокурор Градев.

Съдът не се съобрази с исканията на адвокатите за "домашен арест". А определението за постоянната мярка "задържане, под стража" подлежи на обжалване в 3-дневен срок пред Апелативния съд във Велико Търново.

Съдът в Ловеч заседава във връзка с инцидента на Нова година

Предишна новина

Откраднаха стока за хиляди от столичен търговски център

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.