Островитянин уби и изяде турист


Жител на остров в Тихия океан, обвинен в това, че е убил и изял германския авантюрист, е осъден на 28 години лишаване от свобода. 33-годишният Арихано Хаити, лицензиран туристически гид, бе признат за виновен в убийството на Щефан Рамин на остров Нуку Хива във Френска Полинезия, също така и в изнасилването на приятелката му. Съдия постанови, че Хаити няма право на предсрочно освобождаване през първите 18 години от наказанието си. 40-годишният Рамин и приятелката му са посетили острова в търсене на приключения, когато той е бил убит от Хаити, а приятелката му изнасилена.

Престъплението хвърли в шок малкия остров Нуку Нива, чието население наброява малко над 2000 души. Островът е най-известен от историите на Херман Мелвил, авторът на "Моби Дик".

Хаити бе арестуван за първи път през 2011 година насред твърдения, че той е завел Рамин на лов, след което го е убил, обезкостил и изял части от неговото тяло, преди да изгори останалото. Твърди се още, че след като убил Рамин той отишъл при приятелката му, завързал я и я изнасилил.

Хаити го обърнал на бях, когато момичето успяло да се изскубне от неговия плен и да съобщи в полицията за зверството. Полицията е издирвала Хаити в течение на 50 дни, преди той сам да се предаде.

Съдът във Френска Полинезия научи, че следователите са успели да докажат твърденията за канибализъм на Хаити, и че той е застрелял германеца с куршум в главата, след което е разрязал тялото му на части и го е изгорил.

Рамин и приятелката му пристигнали на острова на 16 септември в рамките на двегодишна обиколка на островите в Полинезия. Рамин наел Хаити, за да го разведе из вътрешността на острова и да го заведе на лов за кози. Рамин така и не се върнал от лова.

От полицията казват, че Хаити се е върнал до лодката на Рамин, където се е опитал да подмами приятелката му в джунглата под претекста, че приятелят й е пострадал при инцидент и се нуждае от помощ. Жената заподозряла, че има нещо нередно и отказала да отиде в джунглата, но Хаити я завързал за дърво и изнасилил.

Рамин, страстен мореплавател, е бил бивш бизнес консултант. Той е поддържал свой блог за пътувания. В един от своите постове той пише, че се стреми "към свобода и приключения".

В своя защита Хаити казва, че е убил Рамин, защото германецът го изнасилил. Хаити решил да изнасили приятелката на Рамин след убийството, за да му го върне.

ВКС върна на семейството шедьоври на Златю

Предишна новина

Румен Петков: Очевидно на Пеевски не му харесва това, което обявявам

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.