Осуетиха бягството на Йоан, връчиха обвинението на адвокатката му в петък


Обвиняемият за убийството на Георги Игнатов в Борисовата градина е повикан за разпит в столичната полиция в петък и в присъствието на адвокатката му е запознат с материалите по делото. Досега това беше невъзможно, защото защитникът на Йоан Матев и майка му Сребрина отказваха да получат доказателствата, което стана формална причина разследването да не бъде приключено за 8 месеца. Така Матев беше освободен от ареста от Софийския градски съд с мярка подписка. Прокуратурата обжалва пред апелативния, който ще гледа делото във вторник.

С връчването на обвинението на Йоан Матев прокуратурата ще може да внесе обвинителния акт в съда в понеделник, още преди мярката за неотклонение на Матев да се разгледа на втора инстанция.

Екип на "Телеграф" е видял как Матев е доведен в сградата на полицията в петък следобед, а майката Сребра, която се укривала от разследващите докарала адвокатката Стоянка Маркова. След това потеглила, без да влезе с нея.

Трикът с разпита на арестанта, за да бъдат доведени адвокатите му и да им се връчат материалите от разследването биха предотвратили негово бягство, ако бъде освободен и от втората инстанция на съда.

Йоан Матев ще поиска свобода и във вторник.

 

Всички ефективни присъди в държавата вече са секретни

Предишна новина

Държавата ще се съди с Домусчиеви за собствеността върху БМФ

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.