Освободиха от длъжност шефа на ДАИ Тодор Станишев

Освободиха от длъжност шефа на ДАИ Тодор Станишев

От Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, съобщиха, че министър Александър Цветков е разпоредил да бъде освободен от длъжност директорът на дирекция "Автомобилна инспекция" (ДАИ) към Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" Тодор Станишев. Мотивът за освобождаването е системно несправяне с проблемите в областта на автомобилния транспорт, се посочва в съобщението.
Миналата седмица оставка подаде и изпълнителният директор на агенция "Автомобилна администрация" Володя Киров, като министър Цветков веднага я прие, като за временно изпълняващ длъжността бе досегашният заместник на Киров Любомир Христов.
Междувременно вчера от "Автомобилна администрация" съобщиха, че ще предприемат проверки в регионалните дирекции, като една от целите ще бъде установяването на административни и трудови нарушения от страна на служителите. При проверка от и.д. директор на РД "Автомобилна администрация" в Монтана Иван Иванов е установено, че служител се е явил на работа в нетрезво състояние. Той е младши експерт, занимавал се с изпити за придобиване на правоспособност на кандидати за шофьори. Служителят грубо е нарушил трудовата дисциплина и е уронил престижа на агенцията, поради което незабавно е бил уволнен, поясниха от министерството. (Dir.bg) 

 


Държавата ще си търси земи, неправомерно върнати на Симеон Сакскобургготски

Предишна новина

Дарик радио в телевизионен вариант с национално покритие

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.