Осъден доживот за убийство на дете топи сестра му, съкилийник му е свидетел


Осъден на доживотен затвор намери съкилийник, който свидетелства, че не Ирхан Камбур е убил 3-годишният Асенчо от Пловдив, а това е сторила сестрата на момченцето Диана Инджева.

Иван Георгиев бе доведен с белезници в пловдивския апелативен съд, за да свидетелства в полза на обвинеямиея. На първа инстанция съдия Мария Шишкова, сега зам.-главен прокурор, постанови най-тежкото наказание на 37-годишния Камбур. Той обжалва и настоява да бъде оправдан.

С Георгиев, който е ромски произход, се запознали в затвора. "Бях в Арман махала, когато видях, че Дида плаче и каза на майка си: "Много съжалявам, утрепах детето". След това се обърнала към Иван, който събирал отпадъци с думите: "Ти какво зяпаш бе, клошар!" и си вдигнала блузата към него. Съкилийникът на осъдения за убийството на 3-годишния Асенчо разказа, че по-късно видял отново Диана на пиацата до централна гара в Пловдив. Купила си дрехи и ботуши от Георгиев. Там я чул да говори по телефон, взет от друга труженичка на любовта. "Много съжалявам, че утрепах брат ми, не исках така да стане", казала Диана според показанията на затворника.

"Изобщо не го познавам този, нито съм го виждала. Не съм говорила с майка по повод смъртта на брат ми. Никога не съм вземала чужд телефон, нито пък съм си купувала дрехи на ръка, а винаги от магазин", отрече при очната ставка Диана Инджева.

След това тя отново застана лице в лице с бившия си приятел Камбур. Той заяви, че сестрата е убила братчето си. "Аз ли го ударих с дърво по главата или ти" попита я Камбур. "Ти уби брат ми", отвърна тя и допълни, че се засмяла, защото бившият й приятел лъжел.

Според обвинението на 10 срещу 11 април 2013 г. Камбур пребил до смърт Асенчо, блъскайки главата му в тавана и пода и стъпвайки върху него. След това го скрил в гардероба, а по-късно заровил в бунище. Дни след това го пъхнал в чувал и хвърлил в Марица.

Прокурор Божидарка Попова пладира присъдата да бъде потвърдена, а защитата на Камбур поиска делото да се върне на друг съдебен състав и прокурор или Ирхан да бъде оправдан. Апелативните магистрати ще се произнесат до месец в законовия срок.

 

Прокуратурата разпитва военни за парашутите

Предишна новина

Депутатите влизат в спор да се заличат ли от регистрите наложените на мюсюлманите български имена

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.