Осъден за контрабанда митничар е назначен за началник на митнически пункт


Митничар, който през 2016 година беше осъден на 7 години затвор за контрабанда, е назначен за началник на митническия пункт "Олтоманци" на границата ни със Сърбия. Георги Владимиров-Фози потвърдил пред БНР, че отново е на поста си, след като е спечелил административно дело за неправомерно отстраняване от работа.

Владимиров бе признат за виновен в това, че от август 2011 г. до юни 2012 г. в качеството си на длъжностно лице е участвал в организирана престъпна група, ръководена от покойния Борислав Манджуков, създадена с цел държане на акцизни стоки без бандерол и контрабандни цигари. Спецмагистратите приеха тезата и доказателствата на прокуратурата, че Владимиров е улеснявал нееднократно групата, като е осигурявал безпрепятствено вкарване на големи количества цигари без бандерол през КПП "Кулата". За целта е използвал служебното си положение и контактите си, въпреки че ръководеният от него пункт е съвсем друг и е на границата с Македония. Той е бил на Гюешево по това време. Според експертизите, общото количество контрабандни цигари възлиза на близо един милион кутии от различни марки на обща стойност близо 7 милиона лева. 

Освен седемгодишната ефективна присъда, съдът наложи на Владимиров лишаване от правото да заема пост на държавен служител в продължение на 4 години, след като излезе от затвора. По думите на Владимиров, това е четвърти път, в който го уволняват и го връщат на работа.

Радев против увеличението на таксите при касационното обжалване, закритите съдебни заседания и правилата за подсъдността

Предишна новина

Културиста от Наглите съди затвора за 40 кутии цигари

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.