Осъденият доживот полицай от Пловдив с писмо от 150 страници: Не съм застрелял родителите си


Открито писмо от 150 страници изпрати до 24plovdiv.bg пловдивският полицай Венцеслав Караджов, осъден на доживот за убийство на родителите си. В него той посочва, че е невинен и несправедливо обвинен и пратен зад решетките, където е вече пета година. По думите му делото срещу него е било изфабрикувано.

"То е противозаконно и ще остане в учебниците като отказ от правосъдие. Съдът и прокуратурата признават липсата на свидетели очевидци и преки доказателства, но уж имало косвени, които уж били в логическа връзка и ме уличавали като извършител ", посочва Караджов и прави подробен преглед на целия процес, започвайки от откриването на труповете на родителите му Божурка и Цветан Караджови на 17 май 2016 г. Той не отрича, че с тях е бил във влошени отношения заради къщата с двора на ул. "София" в Пловдив, тъй като баща му не си изпълнил обещанието да му ги прехвърли. Полицаят твърди, че е купил имота със собствени средства, но бил записан на името на Цветан, който пък трябвало впоследствие да го припише на сина си. 

"Има нотариална декларация от майка ми, че земята е придобита с мои пари и в случая баща ми се явява скрит пълномощник", обяснява Караджов. Според държавното обвинение именно спорът за въпросния имот е причината за разрива в отношенията между полицая и родителите му. Двете страни влезли в истинска война. Караджов е записвал с телефона си скандалите с възрастните.

"На един от тях баща ми се заканва с убийство и палеж срещу мен в присъствието на майка ми", посочва полицаят. И добавя, че заради заплахите баща му е бил арестуван за 24 часа. Имало е дело за домашно насилие, което Караджов-младши е спечелил.

В откритото си писмо полицаят подробно се спира на всички косвени доказателства и многократно твърди, че е несправедливо осъден и не той е застрелял родителите си. Бившият служител на икономическа полиция в Пловдив цитира показания на комшии и приятели, описващи го като нормален човек, от когото не са видели нищо лошо.

Караджов е обжалвал доживотния си затвор във Върховния касационен съд на 16 април т.г. Очаква се решението. 

Парламентът не чу гласа на магистратите, когато ги блокира, но ще чуе ли мълчанието им?*

Предишна новина

Берлин: Над 30 000 демонстранти, около 240 ареста, пострадали полицаи

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.