Осъдиха барман за изнасилване на бивше гадже, блудствал с друга след дискотека


29-годишен барман бе осъден на 1 година и 2 месеца лишаване от свобода заради изнасилване на бившето си гадже. Мариян Грудев бе признат за виновен за това, че в квартира в Благоевград е изнасилил студентката Гюлфие, пише струма.бг.

Мариян и приятелката му имали интимна връзка и живеели заедно 1 година, но 3 седмици преди инцидента се разделили.

Във фаталната вечер Мариян бил на дискотека и започнал да изпраща любовни есемеси на Гюлфие, след това отишъл в нейната квартира, където я насилил и си тръгнал. Тъкмо си бил легнал, когато по телефона му се обадил полицай и му казал, че се намира при Гюлфие, която твърди, че е изнасилена.

Мариян се върнал обратно в квартирата, където бил разпитан от криминалисти. Той самият казал, че няма нищо нередно, тъй като просто са правили секс.

Гюлфие обаче твърди, че половият акт е насилствен, и затова се обадила на телефон 112. Нейни приятели свидетелствали, че тя се страхувала от бившето си гадже и споделяла, че я заплашвал. Затова Мариян е обвинен за изнасилване и изправен на съд. Той не се признава за виновен.

В правото си на лична защита заявил, че бившата му приятелка му е "поставила клопка", тъй като след като се разделили, тя е искала да останат да живеят заедно, но той не се съгласил, събрал багажа й и го оставил на стълбището. Той твърди, че тя забременяла от него, но той й дал пари, за да направи аборт.

Районният съдия Георги Янев осъжда Мариян Грудев на 1 година и 2 месеца затвор при строг режим, както и да изплати 2000 лв. обезщетение на пострадалата студентка, която след деянието получила разстройство на съня си и започнала да посещава психиатър.

Тричленен състав на Окръжен съд, председателстван от Маргарита Коцева, потвърждава присъдата, но променя само режима на изтърпяване на наказанието - вместо строг затвор определя затворническо общежитие от открит тип при първоначален общ режим.

Окръжните магистрати са недоволни от определеното обезщетение.

Междувременно срещу Мариян Грудев има внесен нов обвинителен акт в Районен съд - Благоевград за блудство с друга студентка. На 10-и ноември миналата година малко преди 5.00 часа той видял младо момиче само на бул. "Св.св. Кирил и Методий", което говорило по мобилния телефон. Студентката Веска И. тъкмо се била разделила с нейните приятелки, с които била на дискотека, и вървяла към квартирата си.

В момента, в който пресичала кръстовището срещу Трето училище "Димитър Талев", била застигната от непознат висок мъж, който й казал да затвори телефона. Тя само го изгледала и продължила разговора си по телефона. След няколко метра, когато вече преминавала покрай училището, същият мъж изскочил от тъмното, приближил се към нея и я стиснал за задните части. Момичето започнало да се дърпа, но нападателят сложил ръката си на устата й и я блъснал грубо към оградата на училището. Тя започнала да се съпротивлява, но била ударена през лицето от нападателя и паднала на земята. Започнала да го моли да престане, но той я заплашил с думите: "Ако те ударя, тука ще останеш", и започнал да разкопчава панталона си с едната ръка, а с другата запушил устата й. Студентката успяла да махне ръката му и като видяла на отсрещния тротоар възрастна двойка, започнала да вика за помощ. Пенсионерите не се отзовали на виковете й, но нападателят побягнал към гарата и я заплашил да не вика. Момичето си взело такси и толкова било стресирано, че забравило адреса си. Обадила се по телефона на своите състудентки, с които допреди четвърт час била заедно на дискотека, и отишла при тях. След няколко часа отишла в полицията и подала жалба.

Мариян Грудев е уличен за блудството благодарение на охранителните камери на банка. Полицаите иззели записа, на който се вижда как той следва студентката на няколко метра и го разпознали, тъй като преди месец имали оплакване за изнасилване от бившата му приятелка. Мариян Грудев е от Ямбол, но от няколко години се заселил в Благоевград и работи като барман. Делото за блудство предстои да се гледа.

Лавина от присъди за корупция в Румъния

Предишна новина

Сноудън пак удари: Спецсъд е разрешил на АНС на САЩ да шпионира България и още 192 страни

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.