Осъдиха Филип Киркоров да върне 779 000 евро от ипотечен кредит

Осъдиха Филип Киркоров да върне 779 000 евро от ипотечен кредит
Филип Киркоров, снимка:архив

Таганският съд на Москва постанови Филип Киркоров да върне 779 000 евро, заети от банка в качеството на ипотечен кредит. От своя страна руската естрадна звезда от български произход възнамерява да обжалва решението на магистратите.

Екссъпругът на Алла Пугачова навремето изтеглил заем за покупка на недвижим имот от банка ABLV Bank, която преди две години обаче била ликвидирана. Именно по тази причина певецът престанал да изплаща вноските си, обясниха адвокатите му. В сумата 779 000 евро влиза самата главница по кредита, лихвите и глобите за неизправното погасяване на борча, уточнява в-к "Монитор".

Според юристи, ако Киркоров не върне парите, то апартаментът принудително ще бъде продаден на търг. Това не е първият сблъсък на Филип със съдебните инстанции. През април м.г. френският композитор Жилбер Синуе подаде в Европейския съд по правата на човека иск срещу изпълнителя от български произход. Юридическите разбирателства между двамата творци започнаха заради плагиата на песента на Синуе Helwa ya Baladi /"Моята прекрасна родина"/, изпълнена от френската певица Dalida.

Както твърдят адвокатите на композитора, Филип незаконно използвал музиката на парчето и върху нея записал "Копринена нишка". Руският изпълнител дори включил песента в албума си "Ой мама, шик дам!". Самият Киркиров не криел, че автор на песента е Синуе, но проблемът бил в това, че европейският творец не е давал разрешение на Филип да изпълнява и записва споменатото парче. По тази причина през 2017 г. композиторът подаде иск срещу Киркоров за плагиатство, но руският съд на две инстанции не я удовлетвори. Тогава Синуе реши да търси правата си в съда в Страсбург.

Председателите на СГС и СРС искат неоснователните съдийски отводи и самоотводи да влияят на атестацията им

Предишна новина

Емилиян Гебрев не е тровен заради Дунарит

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.