Осъдиха издател на гръцки вестник на 56 месеца затвор за неизплатени заплати на журналисти


Издател на гръцки вестник беше осъден на 56 месеца затвор за неизплатени заплати на журналисти. Решението на съда в Атина е показно за всички собственици на медии, които не са коректни към своите служители.

Петесет журналисти от спрения вече вестник "Апогевматини" осъдиха издателя за неизплатени заплати. Пет месеца преди закриването на вестника, собственикът спира изплащането на заплатите, но не прекратява договорите на журналистите и не им изплаща обещетение. Искът на журналистите беше гледан днес от съда в Атина, който издаде обвинителна присъда срещу собственика на медията.Той е осъден на 56 месеца затвор,както и да изплати дължимите суми на журналистите.

Подсъдими бяха също финансовият директор, както и юридическият съветник на издателя, но те бяха оправдани, защото според съда, решението за спиране на журналистическите заплати е взето от собственика.

Това съдебно решение е от изключително значение, коментираха журналисти и то по всяка вероятност ще принуди и други медийни собственици да бъдат коректни със задърженията си към работещите в медиите.

В мрежата: Русофил №1 обвинен в държавна измяна

Предишна новина

Командоси за масова употреба

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.