Осъдиха митничар за даване на подкуп


Една година затвор условно получи митнически инспектор в Бургас, опитал се да подкупи шефa на Комисията за защита на потребителите в морския град.

Случаят се разиграва през юли 2015 г. Марица Галева се опитала да даде на Николай Стойков, директор на регионалната дирекция на КЗП 500 лв, за да не издаде наказателно постановление на заведение, което се стопанисвало от майка й.

През същия месец, на 15 юли, инспектор на институцията проверил заведeние на плажа на къмпинг "Китен" и установил, че то работи без категоризация. Собственичката трябвало да се яви в офиса на комисията, за да предостави документи, които да удостоверят категорията. Тя, обаче, отишла на 23 юли с дъщеря си – Марица, която работи като митнически инспектор. Именно в качеството си на такъв, тя посочила, че е "държавен служител и знае как стават нещата". Марица се държала арогантно със служителя на КЗП, посочват от прокуратурата, питала дали няма начин да не се съставя акт на фирмата. Такъв, все пак, бил съставен, но митничарката настоявала да се срещне и с началника на бургаския офис на комисията. Междувременно, от КЗП изготвили предложение заведението да бъде затворено.

Подсъдимата отишла в комисията отново на следващия ден и продължила да настоява пред Николай Стойков да "оправят нещата". Митничарката уточнила, че "при нас в митницата стават нещата много лесно". След като видяла, че шефът на КЗП не поддава, му подхвърлила на бюрото кутия от цигари и избягала от офиса му. В кутията имало 25 банкноти от по 20 лв.

Окръжният съд в Бургас призна Марица Галева за виновна и я осъди на една година "условно", с три години изпитателен срок. Тя ще трябва да плати и 1000 лв. глоба.

Присъдата може да бъде обжалвана пред Апелативния съд в Бургас.

Кой решава дали Шотландия може да проведе референдум за независимост?

Предишна новина

Още един президентски кандидат стана клиент на прокуратурата във Франция

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.