Осъдиха сина на Ценко Чоков


Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в Бяла Слатина ще се занимава с кметския син от Галиче. В понеделник белослатинският районен съд излезе с присъда по едно от делата, заведени срещу тийнейджъра Мартин Чоков. Обвинението е за това, че е бил засечен да носи пистолет "Макаров" и боеприпаси за него.

Магистратите прецениха да освободят Чоков-младши от наказателна отговорност и да изпратят делото на комисията, която се занимава с противообществените прояви, извършени от тийнейджъри, съобщава "Конкурент". От съдебното решение става ясно, че комисията ще трябва да наложи възпитателна мярка на Мартин съгласно закона за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

Според чл.13 спрямо сина на кмета трябва да се наложи някоя от общо 12 мерки. Комисията ще реши дали да накаже Мартин с предупреждение, да участва в консултации, обучения и програми за преодоляване на отклоненията в поведението или пък да бъде поставен под надзор на възпитател. По-строгите мерки, които биха могли да бъдат наложениq са общественополезен труд и настаняване в социално-педагогически интернат.

Решението подлежи на обжалване.

Непълнолетният син на Ценко Чоков удря патрулка и бяга

САЩ поискаха от Полша да арестува режисьора Роман Полански

Предишна новина

Депутатите са длъжни да обявят, ако са в конфликт на интереси за КТБ

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.