От ВКС са били напълно наясно какво се снима в Съдебната палата

 От ВКС са били напълно наясно какво се снима в Съдебната палата
Пламен Митев, продуцент на скандалния клип на ALEK SANDAR (стопкадър: Нова телевизия)

Върховният касационен съд (ВКС) е бил напълно наясно какво се снима в Съдебната палата. Това заяви пред Нова телевизия продуцентът на клипа, който разпали страстите в съдебната власт - Пламен Митев. Министърът на правосъдието Данаил Кирилов вече призова да не си измиват ръцете с него и съдебната охрана.
 
Клипът, който преди две седмици разтресе стените на храма на Темида, продължава да е актуална тема. Пред Нова телевизия продуцентът на видеото Пламен Митев посочи, че е изненадан от позицията на Върховния касационен съд след скандала.
 
"Клипът е такъв, какъвто го виждате. Това сме го посочили предварително в договора, който сме сключили със Съдебната палата. Всичко като информация е предварително подадено към тях и съответно те са одобрили и подписали този договор. В следствие на това сме допуснати в Съдебната палата под строг контрол", каза Пламен Митев, който е в шоубизнеса от 9 години. Бил е продуцент на видеоклипове на популярни поп и поп-фолк изпълнители. Занимавал се е и с телевизионни предавания. Обяснява, че след като подписал договора за клипа на Алек Сандър, никой от ВКС не му е искал допълнителна информация за съдържание и декори.
 
"В договора изрично пише, че ВКС не може да се меси по време на и след заснемане на продукцията. През цялото време на снимачния процес имаше служител на ВКС, той следеше процеса във всеки един момент. Спазвали сме всички норми по заснемане на видеопродукцията и сме оставили помещението в изрядно състояние така, както ни е дадено", посочва още Митев.
 
Облекчените условия в договорите за заснемане на музикални клипове станаха повод съдебните кадровици да реагират остро към Лозан Панов и да го обвинят в безстопанственост. Недоумение в действията на съдия номер едно видя и министърът на правосъдието.
 
"В самия наемен договор, който действа между ВКС и продуцента, е оказано на продуцента, че той може сам да внася съоръжения и техника, включително да внася и мебели в Съдебната палата, което е прекомерно правомощие", каза Данаил Кирилов.
 
Така или иначе – Висшият съдебен съвет затяга контрола и вече снимачният процес в Съдебната палата ще се следи под лупа. Междувременно в редиците на съдебната охрана настана напрежение, след като шефът на ВКС хвърли горещия картоф в градината им.
 
"Председателят на ВКС е проверил сам себе си. И разбира се, според мен твърде недостойно и правно неуспешно в три абзаца се е твърди, че министърът на правосъдието има някаква отговорност. Не, няма. Нямам нито аз, нито Главна дирекция "Охрана", каза Кирилов.
 
От ВКС обявиха, че продуцентът на клипа трябва да плати допълнително 2 500 лева за неспазване на договора.
 
"Предварително бяхме заявили 2 локации и те ни бяха одобрени. Сумата, която сме платили за тях, е ясно упоменато в договора. Тази неустойка е абсолютно неоснователна", категоричен е Пламен Митев.
 
Нова телевизия потърси за коментар и председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов, който на този етап не е дал такъв. Съдия номер едно остава стопанин на Съдебната палата до 15 юли тази година. След това управлението на емблематичната сграда ще поеме шефката на апелативния съд в София Даниела Дончева.

Още по темата

ИВСС обяви криптовалутите за незаконно платежно средство за магистратите

Предишна новина

бТВ пак даде трибуна на Васил Божков, за да нападне властта и да обяви, че ще съди държавата

Следваща новина

Коментари

5 Коментара

 1. 5
  Справедлив | нерегистриран
  1
  0

  Оная дебелана-некомпетентна главна секретарка с пуцаджийска диплома да бъде уволнена на секундата.

  Рано или късно ще пише пълни кофи с мастло

  Тъпо дебело същество

 2. 4
  Милостив | нерегистриран
  4
  0
  До коментар #3 от "До 2 | нерегистриран":
  Само не плаши гаргите! Недостойно е!  Този човек като мишлето иска да хапне от сиренцето, което е поставено в капана ,но в един момент ... "ЩРАК".Никой не може безнаказано да петни честта на съдебната власт.Всеки го разбира - рано или къспо ,по лесния или по трудния начин.

 3. 3
  До 2 | нерегистриран
  1
  -2

  Само не плаши гаргите! Недостойно е!

 4. 2
  Ти да видиш | нерегистриран
  9
  -3

  Този измислен продуцент когато застане на подсъдимата скамейка след време/а за това мога да се хвана на бас,че ще стане/ ще търси милост от съда , но няма да я намери.Тогава ще разбере колко висока цена ще плати за изиграните "мръсни игри" срещу съдебната власт и Предс. на ВКС/един от тримата големи,комуто се дължи институционално уважение "априори",независимо от това как се казва/.

 5. 1
  max | нерегистриран
  15
  -1

  И кой е служителят на ВКС, присъствал по време на заснемането? Защо не го потърсите за коментар? Нека и договорът да стане публичен, да се види точно какво пише

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.