Откриха останки на човек в софийско село, проверяват дали са на Янек Миланов

Откриха останки на човек в софийско село, проверяват дали са на Янек Миланов
Васил Капланов-Каплата, снимка БГНЕС

Човешки труп е намерен в землището на софийското село Желява, а информацията е потвърдена от МВР.

Останките от трупа са изпратени, за да им бъде направена експертиза и да стане ясно дали са мъжки или женски, като в публичното пространство се прокараха слухове, че те са на издирвания близо 4 месеца Янек Миланов от Дупница. Според разследващите обаче това е малко вероятна хипотеза. 

Трупът, който е в напреднал стадий на разложение, е транспортиран в Съдебна медицина за аутопсия. Очаква се патолозите да разкрият причината за смъртта, както и да бъде установена самоличността на починалия.

По неофициална и непотвърдена информация останките са открити от ловци, като тялото не е било заровено в земята.

"Правен свят" припомня, че Янек Миланов изчезна безследно на 31 юли т.г. Тогава според данни на разследващите, Янек се качил в джипа на небезивестния в Дупница - Васил Капланов-Каплата и отогава следите му се губят. В резултат на това прокуратурата реагира светкавично. 

"Работи се по няколко дела, свързани с лицето Капланов, проверяват се стари случаи и студени досиета", каза тогава главният прокурор Иван Гешев. „Работи се с огромен ресурс, продължава претърсването на огромни по площ територии, на 120 кв. км., периметърът ще бъде разширен с още една местност утре“, обясни още главният прокурор.

„Използват се всички възможности, с които разполага МВР.  Мога да уверя гражданите, че се прави всичко възможно за разрешаването на този случай. Ще работим колкото трябва, за да може да си свършим работата. Поел съм личен ангажимент към брата на изчезналия, ще наблюдавам случая“, заяви той, като уточни, че се работи и по няколко досъдебни производства, включително „стари случаи“, свързани с обвиняемия за незаконно държане на боеприпаси Васил Капланов. Иван Гешев потвърди и, че се проверяват бизнеси, свързани с т.нар. „братя Галеви“, както и тези на обвиняемия Капланов.

В края на август жената на бившия гард на братя Галеви - Петя Николова също бе задържана и отведена в РПУ Дупница по Закона за МВР. 

До 2 септември Капланов бе под домаше арест. Тогава обаче стана ясно, че е върнат в ареста отново с обвинение за незаконно притежание на 155 патрона и закана за убийсто. 

Още по темата

Колко бавно щеше да е правосъдието за убития учител във Франция, ако имаха нашия НПК*

Предишна новина

“Вечните експерти” в ЕК Николай и Катерина Енчеви вече не са съдии

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.