Отличие за и.ф. окръжния прокурор на Габрово

Отличие за и.ф. окръжния прокурор на Габрово
Плакетът на Надежда Желева, снимки:ПРБ

Прокурор Надежда Желева – и.ф. административен ръководител на Окръжна прокуратура – Габрово, бе поощрена от главния прокурор Иван Гешев с отличие - плакет „Прокуратура на Република България“ и грамота, съобщиха от държавното обвинение.

Наградата е за постигнати отлични резултати в организацията на работа на Окръжна прокуратура – Габрово и за проявен висок професионализъм и безупречно изпълнение на служебните задължения по възложените преписки и дела.  Отличието е по предложение на Таня Недкова - апелативен прокурор на Велико Търново.

Прокурор Желева е завършила Юридическия факултет на Софийски университет „Св. Климент Охридски“ и е с над 25 години магистратски стаж. Професионалната ѝ кариера започва на длъжност „младши прокурор“ в Районна прокуратура – Габрово.Тя е заемала и длъжностите „прокурор“ и „заместник административен ръководител“ на Районна прокуратура – Габрово, след което „прокурор“ и „заместник окръжен прокурор“ на Окръжна прокуратура – Габрово. От 18.03.2015 г. до 18.03.2020 г. прокурор Желева е административен ръководител на Окръжна прокуратура – Габрово, след което и до настоящия момент изпълнява функциите на административен ръководител на Габровска окръжна прокуратура.

Междувременно, със заповед на главния прокурор, Димитър Лещаков – прокурор в Апелативна прокуратура-Велико Търново, също бе поощрен с отличие - плакет „Прокуратура на Република България“ и грамота за проявен висок професионализъм и безупречно изпълнение на служебните си задължения. Отличието отново е по предложение на Таня Недкова.

В кариерното си развитие прокурор Лещаков е бил следовател, прокурор и районен прокурор в Районна прокуратура – Свищов и прокурор в Окръжна прокуратура – Велико Търново. От 2005 г. е прокурор в Апелативна прокуратура – Велико Търново и е с ранг „Прокурор във ВКП и ВАП“. Той има над 25 години юридически стаж в съдебната система.

Отличието на Лещаков бе връчено от апелативния прокурор Таня Недкова пред целия колектив, при спазване на задължителните противоепидемични мерки.

Още по темата

Допуснаха всички кандидати за европейски делегирани прокурори

Предишна новина

За да сработи общ национален механизъм срещу домашното насилие е изключително важно да има единен регистър

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.