Отмениха 50 лв. глоба на затлъстял шофьор, карал без колан


 С. 50 лв. бе глобен шофьор от Пловдив, защото карал без колан. Съдът обаче отмени санкцията, тъй като водачът представил документи, че е затлъстял. 
 
Едричкият пловдивчанин бил спрян от катаджия на 9 март около 22.50 часа на булевард "Васил Левски" в града. Пътният полицай констатирал, че мъжът шофира без предпазен колан своята "Дачия" и вдигнал палката. 
 
Пълният водач не оспорил, че кара без колан и обяснил, че няма как да го закопчее около тялото си поради наднорменото си тегло. Тези му обяснения обаче не били приети от полицая и на 8 април т.г. водачът се сдобил с наказателно постановление. 
 
Последвало обжалване в съда, където шофьорът представил медицински документи за състоянието си. Според заключенията на лекарите шофьорът "страдал от затлъстяване, ствръхтегло в областта на корема". Затова медиците му препоръчали да не ползва предпазен колан, за да има бързи реакции при шофиране. Те му предписали медикаменти за сваляне на теглото и му наложили диетичен режим на хранене. Така съдебният състав отменя наказателното постановление на едрия пловдивчанин, но решението не е окончателно и може да бъде обжалвано.
 

Данаил Кирилов: Правомощията на "тримата големи" стоят като казус повече от 10 години

Предишна новина

Защо (не) трябва да подаде оставка Данаил Кирилов?

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.