Отпускат допълнително 6,6 млн. лв. за увеличение с 5% на заплатите на надзирателите и съдебната охрана

Отпускат допълнително 6,6 млн. лв. за увеличение с 5% на заплатите на надзирателите и съдебната охрана
снимка: МП

Надзирателите и съдебната охрана няма да получат исканото 20% увеличение на заплатите от Нова година. Това се разбира от последната за годината среща на ръководството на Министерство на правосъдието с представители на Синдиката на служителите в затворите в България (ССЗБ), Синдикат "Охрана" и главните директори на Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" (ГДИН) Свилен Цветанов и на Главна дирекция "Охрана" (ГДО) Георги Жеков.

От 1 януари 2018 г. се увеличава основното възнаграждение на всички служители в ГДИН и ГДО средно с 5 %. Това стана възможно с увеличаване на разходите за персонал с общо 6 млн. и 600 хил. лв, одобрени в бюджета за догодина, съобщават от МП.

По време на срещата е било обсъдено и писмото на главния прокурор Сотир Цацаров до министъра на правосъдието Цецка Цачева с предложения за мерки за подобряване на работата в местата за лишаване от свобода. Уточнено било да се създаде работна група, с председател заместник-министър проф. Николай Проданов, която да разработи критерии и да предложи проект на нормативи за оптимално съотношение на численост на надзорно-охранителния състав спрямо численост на охранявани лишени от свобода, като се отчетат особеностите на режима на всяко конкретно място.

Правосъдният министър ще информира главния прокурор за предприетите мерки, уточняват още от МП.

В края на срещата Цецка Цачева е благодарила на синдикалните организации за съвместната работа през 2017 г. и е изразила увереност, че добрият диалог между министерството и тях ще продължи в дух на коректност и разбирателство.

7 посолства към Румъния: Правосъдната реформа може да застраши напредъка ви

Предишна новина

Разбиха лаборатория за производство на амфетамини

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.