Пакистанската Ким Кардашиян - жертва на убийство на честта


26-годишната Кандийл Балоч, наричана пакистанската Ким Кардашиян, е била убита от брат си Мохамед, защото, по неговите признания "опозорила семейството".

Кандийл имаше противоречива слава в Пакитан. Тя се определяше като модел и актриса и бе звезда в социалните мрежи със своите селфита. Профилът й във "Фейсбук" е харесан от над 700 хил. души, а някои от видеата й са гледани от милиони.

За разлика от повечето жени в Пакистан, чието облекло следва нормите на исляма, Кандийл си позволява да се облича в по-секси дрехи и да се държи предизвикателно, публикува постоянно свои снимки и се радва на внимание.

В родината си е критикувана за поведението си, но среща и подкрепа за това, че показва на сънародниците си, че има и друг начин на живот.

Само три дни преди смъртта си в един от постовете си пише, че иска да е вдъхновение за жените, с които се отнасят зле и тези, които са под натиска на обществото.

Кандийл е намерена мъртва в петък през нощта. Брат й Мохамед Азеем е арестуван в неделя от полицията.

Той прави признания, че първо я упоил, а после я убива, но и заявява, че е горд от извършеното.

Мохамед обяснява, че я убил, след като отказала да спре да публикува провокативни снимки и видеа във "Фейсбук". По думите му жените са предназначени да останат вкъщи, а сестра му не следвала традициите.

Пакистанското законодателство позволява на семействата да "прощават" на близките си, когато става дума за "убийства на честта" и в подобни случаи те избягват съда.

Заради вълната от подобни престъпления, пакистанското правителство се опитва да се намеси, за да забрани тази практика.

Източник: Facebook

Режимът на Асад отива на съд заради смъртта на журналистка

Предишна новина

Община Царево събира такса "смет" от палатките на "Корал"

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.