Панов скри вилата си за 26 хил. лв. с нова мрежа

Панов скри вилата си за 26 хил. лв. с нова мрежа
Лозан Панов скри морската си вила с нова мрежа

Председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов е скрил от хорски погледи "евтината" си вила край Варна. Той е опънал зелено пано върху оградата, за да скрие имота от съседите и минаващите граждани. До момента оградата е била от обикновена мрежа, но след снимките на вилата, които показаха, че цена от 26 хил. лв. за подобен имот е нереално ниска, семейство Панови са взели спешни мерки.
 
Информацията за новата мрежа на вилата на председателя на ВКС се появи в социалните мрежи непосредствено след като Лозан Панов направи поредно политическо изказване, в което коментира и имотните скандали. "Лозан Панов, като критикува някого със средствата на волната интерпретация – че не искал да има досег със съседите си, защо самият той е дегизирал "дървеното" си "бунгало" по този начин? За да не видят хората, че е двуетажна вила, която струва поне 10 пъти повече от 26 хил. лева?", пише потребител във фейсбук.
 
Лозан Панов придобива морския имот през 2013 г.  Той се намира в местността Галата-Прибой, като придобивката му включва една втора идеална част от 480 кв. м. земя, а постройката върху нея е със застроена площ от 37 квадратни метра. НАП установява, че декларираната при сделката цена е цели шест пъти ниска от реалната цена, като заключението на лицензирания оценител е приложено към ревизията. Изводът е, че председателят на ВКС е укрил значителни доходи, върху които не е платил и съответните данъци.
 
Справка в кадастъра разкрива, че вилата на Лозан Панов не само че има морска панорама, двуетажна е (което поставя и въпроса дали вторият етаж е законен  или не, при положение, че в нотариалния акт такъв не е описан), а е на броени метри от самия плаж, поради което цената й става значително по-висока.
 
Председателят на ВКС още не е дал обяснение за нереално ниската цена, на която е придобил морския си имот.
 

Още по темата

Разбиха банда за ало измами, прибрала над 2 млн. лв. у нас и в Румъния

Предишна новина

Сигурна ли е системата за случайно разпределение на дела

Следваща новина

Коментари

1 Коментара

  1. 2
    Грух грух | нерегистриран
    10
    -5

    Скри я,защото е срамота с такава колиба да се наредиш до къщата на гербаджията министър Манолев.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.