Парламентарната екокомисия отхвърли ветото на президента върху Закона за околната среда

Парламентарната екокомисия отхвърли ветото на президента върху Закона за околната среда

Депутатите от парламентарната екокомисия обсъдиха ветото на президента Румен Радев върху Закона за околната среда и гласуваха проектът отново да влезе в пленарна зала, пише в. "Труд". Народните представители от ГЕРБ и Обединени патриоти отхвърлиха ветото и подкрепиха заложеното в проекта отпадане на двуинстационното производство във ВАС при обжалване на решения за инфраструктурни обекти.

Колегите им от БСП застанаха зад мотивите на ветото и искаха да се организира обществен дебат в комисията, но, в крайна сметка, с 11 гласа "за" и пет "против" проектът предстои да бъде разгледан от Народното събрание.

Двуинстационното производство е необходимо, за да не се допускат прибързани грешки, заяви социалистът Румен Георгиев. След спор между БСП и ГЕРБ доколко са състоятелни мотивите на президентското вето, Петър Петров от НФСБ заяви, че гражданите искат страната да се развива и да се повишат доходите. Законът според него трябва да бъде приет, за да осигури условия за икономически растеж.

Атанас Костадинов от БСП отговори, че за хората по-голям е проблемът с липсата на справедливост. Законът е балансиран, коментира Борис Ячев от Патриотите. Представители на работодателските организациии и Камарата на строителите, които присъстваха на заседанието, настояха екооценките да се обжалват по облекчена процедура.

ВАС окончателно отмени забраната за къмпингуване на Карадере

Предишна новина

Мъжът, убил жена си, не осъзнава какво е направил

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.