Петима от най-мащабната наркобанда в България остават в ареста

Петима от най-мащабната наркобанда в България остават в ареста

Постоянен арест за петима от наркобандата на Радмил Ранов с прякор Ланеца, определи Апелативният специализиран наказателен съд (АСНС). Мъжете са обвинени за членство в организирана престъпна група за разпространение на наркотици, неутрализирана на 8 август т.г., уточняват от държавното обвинение.

Това е най-голяма до момента организирана престъпна група за разпространение на наркотици в страната. По делото пред АСНС прокуратурата представи нови шест тома с доказателства за престъпната дейност на групата. Сред тях са открити и иззети огромно количество таблетки хероин, кокаин, екстази и други видове наркотици, както и чували с марихуана, незаконно оръжие и боеприпаси, вакуумираща машина, ръкавици, предпазно облекло, документи за водена счетоводна дейност. Действията по разследването продължават. Повдигнати са обвинения на 33 лица, част от които се издирват с Европейска заповед за арест.

Според разследващите групата е доставяла дрога и на свои "колеги" по Черноморието, а годишната им печалба се изчислява на десетки милиона лева.

Разбити са и двете големи нарколаборатории на наркобригадата - в София и в Русе. Разследващи определят тази в крайдунавския град като огромна с над 1500 растения. Арести и обиски бяха извършени в София, Пловдив, Бургас, Русе и Димитровград. Има данни, че бандата се е ползвала с протекция от държавни служители.

Името на Радо Ланеца нашумя през 2016 г., когато София осъмна облепена с плакати със снимки на наркодилъри. Надписът над портретите им гласеше: "Мъжете, които тровят децата ни". Година по-късно бяха арестувани двама столични полицаи, оказали се част от наркобандата му. Въпросните служители на реда бяха сочени за членове на силовата бригада на Ланеца, но обвиненията така и не бяха доказани.

Определиха най-тежката мярка за убиеца на 7-годишната Кристин в Сотиря

Предишна новина

Арестуваха мъж, надраскал некролог на магистрат във фоайето на Специализираната прокуратура

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.