Петима помагали на Булел за атентата в Ница


Тунзиецът Мохамед Булел, който извърши кървавия атентат в Ница на 14-ти юли е имал съучастници, твърдят разследващите по случая.

Прокурор Франсоа Моленс, който отговаря за работата по случая съобщи, че има "осезаем напредък в разследването, в което участват над 400 следователи". Той коментира още, че Булел вероятно е планирал акцията си в продължение на няколко месеца. Във връзка с атентата са задържани общо петима души на възраст между 21 и 42 години. Двама от тях са с френско и тунизийско гражданство, един е тунизиец, друг албанец, а един от тях - с френско и албанско гражданство.

Предстои да им бъдат повдигнати обвинения в престъпно съдружие с терористични цели и с цел убийство. Задържаните не са били известни досега на разузнавателните служби, категоричен е Моленс. Петимата са арестувани след анализи на мобилния телефон на убиеца, които показват, че той е говорил доста пъти с тях. Имали връзка и с оръжията, открити в камиона, с който Булел уби 84 души и рани над 350.

Междувременно днес във Франция се проведе голяма антитерористична операция, при която има задържани 20 души. От полицията обаче съобщават, че няма връзка между арестуваните в Париж и събитията в Ница.

Плащат на Алексей Петров Е9700 заради операция "Октопод"

Предишна новина

Вържи гражданите, да са мирни корумпираните

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.