Петко Стрелеца съди съседка за показания Според мъжа от Лясковец комшийката излъгала, че видяла как застрелва барета

Районният съд в Горна Оряховица е образувал частно наказателно дело по тъжба на Петко Петков-Стрелеца от Лясковец, който преди 3 г. уби баретата Емил Шарков. Петко Стрелеца е в затвора в Ловеч. Преди броени дни ВКС потвърди доживотната му присъда без право на замяна. Мъжът от Лясковец бе осъден за смъртта на спецполицая Шарков, стрелба по няколко негови колеги и незаконно притежание на оръжие.

Петко Стрелеца изпратил тъжба от килията, в която иска наказание за лъжествидетелстване на негова съседка и на мъжа й, който според Стрелеца бил следовател. Гневът на осъденият бил предизвикан от твърдения на комшийката му, че в нощта на стрелбата Петя Р. била видяла от 30 метра как той убива командоса Шарков.

По време на направения следствен експеримент на място през 2016 г. обаче е измерено разстояние от 100 метра от терасата на жената,от което тя нямала никаква видимост към къщата на Петко Петков. Според Стрелеца тя била излъгала пред съда и благодарение на тези фалшиви показания, той бил осъден. За отплата пък държавата и била намерила работа, твърди Петко Петков в изложенито си.

МВР призна, че не е иззело оръжие на убийство

Предишна новина

Законът за защита от домашното насилие е врата в полето

Следваща новина

Коментари

1 Коментара

  1. 1
    | нерегистриран
    1
    0

    Звучи логично.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.