Пишат ударно обвинение срещу Цар Киро, за да остане в ареста


Специализираната прокуратура в София трябва ударно да напише обвинителния акт срещу Кирил Рашков и до 10 март да го внесе в съда. Ако не успее, Цар Киро ще излезе на свобода, тъй като изтича законният 8-месечен срок за задържане. Дотогава той остава в ареста, потвърди вчера мярката му за неотклонение Апелативният съд. Вчера прокурор Божидара Попова заяви, че в компютъра на Рашков са открити интересни неща, но не пожела да даде подробности. Срещу него има обвинение за контрабанда на половин кило живак, който се използва за изработка на така наречената мръсна бомба.
Вчера Рашков не пожела да се яви в съда. Там беше само жена му Костадинка. Двамата му адвокати Иван Димов и Росица Драгинова поискаха Апелативният съд да си направи отвод заедно със заместник апелативния прокурор Божидара Попова, тъй като последното обвинение срещу Рашков е за организирана престъпна група, което изисква с него да се заеме Специализираният съд в столицата.
Съдия Васил Гатов обаче обясни, че няма нужда от такава препирня, тя може само да удължи престоя на Рашков в ареста извън законовите 8 месеца. Казусът с Рашков е без прецедент, коментират юристи. Мярката му за постоянен арест бе взета от Окръжния съд. Междувременно Спецпрокуратурата му повдигна обвинение и стана повод за въпроси кой съд е компетентен да се занимава с мярката му за неотклонение./Марица.бг

Вучков даде заявка за смяна на главния секретар на МВР, въпреки "ветото" на Борисов

Предишна новина

Спецсъдът гледа делото срещу групата на Йоско Костинбродския

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.