След като скри паролите на телефоните си, Узунов се скри и от журналистите

След като скри паролите на телефоните си, Узунов се скри и от журналистите
Пламен Уузнов, снимка:БГНЕС/архив

Секретарят на президента по правните въпроси и антикорупция Пламен Узунов се скри от журналистите, след повторното му явяване на разпит в сградата на Националната следствена служба (НСлС).

Той бе призован във връзка с паролите на телефоните му, които се оказа, че президентският секретар крие от разследващите органи. Преди ден от прокуратурата съобщиха, че Узунов е дал неверни пароли на два от апаратите. На единия дал четири нули, но според експертизата в кода имало и буква и бил шестцифрен. На третия телефон, който ползвал през последните две години, също дал неточна парола, като него дори опитал да повреди, установили експертите.

Именно тези обстоятелства са довели и до новото му призоваване на разпит в следствието. Въпреки твърденията си в подбрани медии, че няма какво да крие и не се притеснява от разследването за търговия с влияние, което се води срещу него, Узунов се скрил от журналистите, след като е дал показания пред компетентните органи, и е излязъл през служебния вход на сградата на НСлС. Въпреки, че въпросният вход е предназначен за употреба единствено от магистрати и служители на следствието, президентският секретар е оказал натиск над представителите на Главна дирекция „Охрана“ да бъде пуснат да излезе скришом от сградата.

Другото любопитно в случая е, че в НСлС Узунов се е явил с адвокат, приближен и обслужващ интересите на кръга около подсъдимия олигарх Иво Прокопиев. А именно - Емилия Недева, чиито тези често съвпадат с тези на колегата й Михаил Екимджиев.

Двамата защитници са постоянни автори на материали и редовни гости на изданията, собственост или свързани с подсъдимия Прокопиев, а позициите им в най-честия случай са насочени пряко срещу дейността на държавното обвинение и всички останали власти в държавата.

Още по темата

Прокуратурата иска спиране на строежа на имот на братя Диневи на Свети Влас

Предишна новина

Гласуват за нов член на Прокурорска колегия на ВСС на 26 септември

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.