Пленумът на ВАС излъчи членове за съдийската КАК

Пленумът на ВАС излъчи членове за съдийската КАК

Пленумът на Върховния административен съд (ВАС) избра съдиите Захаринка Тодорова и Весела Павлова за членове на Комисията по атестирането и конкурсите (КАК) към Висшия съдебен съвет (ВСС), съобщиха от съда. Кандидатурите им бяха предложени от председателя на ВАС Георги Чолаков, а изборът им беше направен с бюлетини чрез тайно гласуване. С това квотата на ВАС за избор на членове на съдийската КАК е попълнена, тъй като те трябваше да излъчат общо двама представители.

Захаринка Тодорова е с над 34 години юридически стаж. Била е съдия в Окръжен съд Ловеч, Районен съд Ловеч, инспектор в Инспектората към ВСС и съдия във ВАС.

Весела Павлова е съдия с над 18 години юридически стаж, натрупан като експерт в Агенцията за приватизация, съдебен кандидат в СГС, съдебен помощник във ВАС, младши съдия в Окръжен съд Пловдив, съдия в Административен съд София - град и съдия във ВАС.

Според последните правила, гласувани от съдийската колегия към Съвета през юли, новите членове на Комисията не трябва да имат дисциплинарни наказания и висящи дисциплинарни производства, както и да не се намират в конфликт на интереси и да са действащи магистрати през целия си мандат, който е 1 година, с право на повторно избиране.

Още по темата

Таня Иванова поема временното ръководство на Апелативна прокуратура – Велико Търново

Предишна новина

Трета жена обвини кандидата на Тръмп за върховен съдия в сексуално посегателство

Следваща новина

Коментари

1 Коментара

 1. 1
  | нерегистриран
  6
  -1

  Бре, бре, бре ! Над 18 години юридически стаж имала госпожата Весела Павлова, ти да видиш кариера - за над 18 години юр.стаж минала през всички тези институции и достигнала до ВАС.

  Блазе на тази държава с такива качествени кадри, които несъмнено ще запълнят формата КАК със съдържание !

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.