Пленумът на ВСС окончателно даде зелена светлина на третото окрупняване на прокуратури

Пленумът на ВСС окончателно даде зелена светлина на третото окрупняване на прокуратури
снимка:БГНЕС

Пленумът на Висшия съдебен съвет (ВСС) окончателно даде зелена светлина на третото окрупняване на районните прокуратури в страната.

Така, от 1 януари 2021 г. ще бъдат съкратени следните прокуратури: в района на Окръжна прокуратура-Благоевград: РП-Сандански, РП-Гоце Делчев, РП-Петрич, РП-Разлог; За Окръжна прокуратура-Бургас: РП-Айтос, РП-Карнобат; За Окръжна прокуратура-Велико Търново:  РП-Горна Оряховица, РП-Павликени, РП-Свищов; За Окръжна прокуратура-Враца: РП-Бяла Слатина, РП-Козлодуй, РП-Мездра, РП-Оряхово; За Окръжна прокуратура-Габрово: РП-Севлиево; За Окръжна прокуратура-Добрич: РП-Балчик, РП-Генерал Тошево, РП-Каварна; За Окръжна прокуратура-Кърджали: РП-Крумовград, РП-Момчилград; За Окръжна прокуратура Кюстендил: РП-Дупница; За Окръжна прокуратура-Ловеч:  РП-Луковит, РП-Тетевен, РП-Троян; За Окръжна прокуратура-Монтана: РП-Берковица, РП-Лом; За Окръжна прокуратура-Пазарджик: РП-Велинград, РП-Панагюрище, РП-Пещера; За Окръжна прокуратура-Пловдив: РП-Асеновград, РП-Карлово; За Окръжна прокуратура-Смолян: РП-Девин, РП-Златоград; За Окръжна прокуратура-Стара Загора: РП-Казанлък, РП-Чирпан; За Окръжна прокуратура-Хасково: РП-Димитровград, РП-Ивайловград, РП-Свиленград, РП-Харманли.

Дебатът по темата в рамките на заседанието на кадровиците беше кратък. Единствена Атанаска Дишева зададе въпрос към представителите на прокурорската колегия дали при предходните две вълни на окрупняване е изготвен анализ на ефектите, за да се пристъпи към третия етап. Беше й обяснено, че такъв анализ има, а данните и резултатите на обвиненията, които вече са трансформирани в териториални отделния се следят постоянно и се отчитат.

Още по темата

Кабинетът реши: Без възстановяване на лични карти, обявени за откраднати или изгубени

Предишна новина

Прокуратурата влезе в кабинетите на президентския секретар Пламен Узунов и на съветника Илия Милушев

Следваща новина

Коментари

2 Коментара

 1. 2
  ожтяожтяож | нерегистриран
  0
  0

  Поредната простотия в прокуратурата!

 2. 1
  RRR | нерегистриран
  4
  0

  Скоро ще е времето, когато и последният мислещ прокурор ще притвори тихо вратата зад себе си.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.