Пленумът на ВСС окончателно насрочи изслушването на Иван Гешев за 24 октомври

Пленумът на ВСС окончателно насрочи изслушването на Иван Гешев за 24 октомври
Пленумът на ВСС

Пленумът на Висшия съдебен съвет (ВСС) окончателно насрочи за 24 октомври от 10:00 часа изслушването на зам.-главния прокурор Иван Гешев в процедурата за избор на нов "обвинител № 1". Събеседването ще се проведе в сградата на кадровия орган на ул. "Екзарх Йосиф" №12.

Настоящият зам.-главен прокурор е единствен кандидат в конкурса, след като бе номиниран единодушно от всички 11 членове на Прокурорската колегия на ВСС. Иван Гешев получи масова подкрепа и от стотици прокурори, следователи, полицаи и съдебни служители от цялата страна, както и от представители на академичната общност.

До идния вторник (17 септември) трябва да бъдат готови и представени и докладите на Комисията по атестирането и конкурсите (КАК) към Прокурорската колегия, както и на Етичната комисия за професионалните и нравствени качества на кандидата, заедно с публикуването им на сайта на ВСС.

Обсъждането от страна на Прокурорската колегия на докладите на комисиите да се изтегли за 9 октомври, а до 16 октомври всички неправителствени и съсловни организации, представители на висши учебни заведения, научни организации и магистрати да имат време за въпроси и становища към номинирания.

Новата председателка на ЕК бе обвинена в крайнодесен уклон

Предишна новина

ВСС обяви конкурс за нов главен секретар

Следваща новина

Коментари

4 Коментара

 1. 4
  куку | нерегистриран
  0
  -1

  Ми за да няма скрито-покрито е редно изслушването да се излъчва по някоя от националните медии ! Ако не ме лъже паметта навремето като изслушваха Бойко Рашков за поста слушахме това по радиото.

 2. 3
  ************ | нерегистриран

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 3. 2
  ??? | нерегистриран
  8
  -3

  Ако жена ти е прокурор и си от съдийската колегия има ли конфликт на интереси?

 4. 1
  666 | нерегистриран
  14
  -5

  Значи вече са осигурени услужливи гласове от съдийската колегия.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.