Пловдивската прокуратура ускорено разследва посегателства срещу медици


40 прокурори от зоната на Апелативна прокуратура в Пловдив ще наблюдават делата за престъпления спрямо медици, пострадали при изпълнение на задълженията им по служба.
Зоната включва 6 окръжни прокуратури - в Пловдив, Пазарджик, Стара Загора, Хасково, Смолян и Кърджали. Заедно с 27 районни прокуратури те ще проведат до края на септември срещи с лекарите от спешните отделения в района, на които да уточнят механизма за незабавни действия при посегателства.
На медиците ще им бъдат предоставени телефони за постоянна връзка с прокурор и служител на полицията. Разследването по делата ще бъде приоритетно. От екипите в болниците ще се изисква ускорено осигуряване на документи, явяване на пострадалите, обмен на информация и др.
Прокурорите, които са определени да наблюдават делата за посегателство срещу медици, са от районните прокуратури, на които са подсъдни този вид престъпления, като във всяка окръжна прокуратура също е определен по един магистрат за координиране на работата.
Разпореждането за определяне на специални магистрати по казусите с медицинските специалисти е във връзка със заповед на главния прокурор на Сотир Цацаров за създаване на организация и взаимодействие между прокурорите и центровете за Спешна медицинска помощ в цялата страна.

Председателят на СГС Калоян Топалов подаде оставка

Предишна новина

ФБР разследва две руски медии в САЩ за попаганда

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.