По новото дело срещу Алексей Петров – Съдийка се смее: Обвиняем е и пострадал


Новото дело срещу Алексей Петров за пране на пари не започна днес в Софийския градски съд заради отсъствието на адвокат Ина Лулчева. Обвинителният акт обаче събуди смях у съдия Александра Йорданова. Оказа се, че съпроцесникът на Петров – Явор Джиджев, е посочен и като пострадал от същото престъпление.

"Вие сте и обвиняем, и пострадал, искате ли да подадете граждански иск срещу самия вас?" Така съдия Йорданова попита шеговито Джиджев. Според държавното обвинение неговата фирма "Томеком" ООД е била ощетена от сделка, сключена от Петров с чужд инвеститор. Прокуратурата сочи, че през 2006-2008 г. Петров в съучастие с Явор Джиджев и Теодор Дечев е изпрал 3,3 милиона през две фирми на Джиджев – "ЕСТ" АД и ощетената "Томеком" ООД.

"Бях посредник в сделка с голяма американска компания, получил съм от нея повече от 7 млн. лв. хонорар и бонуси. Платил съм си данъците, няма никакво пране на пари", заяви преди заседанието Алексей Петров. Според него това дело не е поръчково, а по-скоро е от некомпетентност. "Приех, че просто стърча и това ми е проблемът", заяви с усмивка бившият съветник от ДАНС. В спесцъда Петров е подсъдим и по процеса, известен като "Октопод".

Три държавни агенции си "прехвърлят" децата бежанци

Предишна новина

Студенти от СУ спечелиха второ място на състезание за права на човека

Следваща новина

Коментари

1 Коментара

  1. 1
    От пострадалите | нерегистриран
    3
    -1

    Г-н Петров, Господ забавя, но не забравя. По-добре е да получиш правосъдие в съдебната зала, отколкото на улицата.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.