По петима като Кристина убиват децата си на година


Всяка година поне по петима родители убиват по особено жесток начин децата си като Кристина Дунчева от Сандански и хвърлят България в траур и желание за мъст. Основните причини за тежките престъпления са три – отключена шизофрения или друго психическо заболяване, отчаяние и отмъщение, примесено с ревност.

Това заявиха от МВР пред „Телеграф“, цитиран в днешния брой.

Криминалисти пък коментираха, че почти 80% от злокобните случаи са на родилки, които захвърляли току-що родените си рожби в кофи за боклук. Случвало се по няколко пъти на година да откриват телцата им директно на сметищата в големите градове на България.

Бяс

Последният случай, който разтърси цялата страна, се разигра миналата седмица в Сандански. Тогава 32-годишната висшистка Кристина преряза гърлата на двете си невръстни дечица. Не посмя обаче да посегне на себе си. Откри я мъжът й Георги Трайков, който извика полиция. Младата жена е обвинена в умишлено двойно убийство на 5-годишния Васил и две години по-малката Ивон. Майката не дава все още логично обяснение за постъпката си, но в същото време адвокатът й пуска писма до медиите, в които прехвърля отговорността на бащата. Двамата имали влошени отношения, пускали са многократно сигнали един срещу друг, дори в деня на двойното убийство е трябвало да имат дело за домашно насилие в Районния съд в града. Криминални психолози коментират, че вероятно жената е била водена от ревност и отчаяние. Кристина твърди, че Георги и баща му, в чиято къща са живеели, я тормозели сексуално. Трайков е на диаметрално противоположно мнение (виж карето). Тепърва Дунчева ще бъде изследвана, за да се види какво е психическото й състояние. До момента тя не е освидетелствана официално. Нейни близки обаче твърдят, че мъжът й я е тормозел всячески, дори я плашел, че ще я принуди да се самоубие. Това обаче не става и Кристина убива двете си деца, а след това казва само едно логическо изречение: „Реших проблема с децата, вече никой не може да ги вземе“.

Напускане

Миналата година криминално проявеният Дилян Мариянов пък скова от ужас страната, като хвърли мъничкия си син Дариел от моста в Габрово, защото жена му го напуснала. Така момченцето завинаги остана на 5 годинки, а извергът вече е осъден на доживотен затвор. Той плашеше да скочи от виадукта, но така и не посмя и подаде ръце на полицаите да му щракнат белезниците. По-късно направи пълни самопризнания като Кристина Дунчева за потресаващото престъпление. „Не можех сам да гледам детето, жена ми изчезна, нека се върне“, казал той по време на разпитите. Малко по-късно майката се появи и обясни, че е избягала, защото той я тормозел, но никога не посмяла да пусне сигнал срещу него. Преценила, че първо ще си намери място да се настани и после ще си вземе детето.

Пистолет

Друг баща убиец, който разплака цяла България, е Викторио Александров, разстрелял едногодишното си момиченце Никол и жена си Дарина Министерска. Ужасяващата драма се разигра преди две години в София. Работещият като охранител тогава Викторио бил разделен с 23-годишната жена. Въпреки това редовно ходел в дома й, за да вижда бебе Никол. Един ден обаче двамата се скарали, тъй като той я ревнувал и искал да я контролира. Александров дори поискал половината жилище, което било купено от родителите на Дарина. В хода на делото стана ясно още, че тя два пъти е правила аборт от него. Разрешавала обаче да си вижда детето. Най-потресаващото в случая е, че след като застрелва жена си, Викторио бяга с малката Никол. Обикаля половин София, дори говори с таксиметров шофьор, а после, без да му мигне окото, застрелва и бебето. Уж прави опит да гръмне и себе си, но в последния момент не набира смелост, измества дулото и куршумът само леко го одрасква. Все още този човек не е осъден, но си позволява да плаши родителите на жертвата си от затвора, където чака решението на съдиите. Неговият мотив за двойното убийство е ревност и желание за мъст.

Бедност

Почти всеки трети случай на убийство на дете от родител е свързан с жени, които раждат в домашни условия и не желаят бебето. „Имали сме случаи, при които ни викат боклукчии, че на дадено сметище има труп на новородено. Оказва се, че е бил хвърлен първо в кофата, а след това е превозен дотам. Обичайно жени от гетата го правят или такива с психически отклонения“, коментираха криминалисти. Преди две години цял Перник се скова от новината, че жена е хвърлила току-що родено бебе от 7-ия етаж на блок. Оказа се, че дъщеря й родила в банята, но не го искала. Никой от съседите дори не разбрал, че е бременна. Двете жени бяха задържани, признаха и са осъдени.

Сачева за COVID-помощите: Целта е хората да имат пари за празниците

Предишна новина

Лични данни на клиенти на фирма за кредити в България са хакнати

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.