По-висок данък за собствениците на над 600 000 автомобила в София

По-висок данък за собствениците на над 600 000 автомобила в София

Жителите на София вече могат да плащат годишния си данък МПС във всеки от районните данъчни отдели на столицата, съобщиха от Столичната община. Заплащането може да извърши онлайн.

Срокът за ползване на 5% отстъпка от данъка е 30 април. Отстъпката се прави, ако цялата дължима сума се внесе наведнъж. Ако собствениците на МПС изберат плащане на вноски, сроковете са: 30.06.2020 – първа вноска – и 31.10.2020 – втора вноска.

Чрез електронния калкулатор, всеки собственик на МПС в София може да изчисли какъв данък ще дължи за автомобила си за 2020 г. Формулата, по която се формира данъкът включва годината на производство, мощността и екологичния стандарт на колата.

В коментар преди няколко дни зам.-кметът Дончо Барбалов обясни, че в София има около 800 000 автомобила, а тези, които са със стандарт Евро 5 и 6, са 188 000, припомни БНР. За тях няма да има промяна в екологична компонент, докато за останалите ще има различно увеличение в зависимост от техния екостандарт. Така са оказва, че собствениците на над 600 000 автомобила в столицата ще заплатят по-висок данък.

По информация от НАП данъчната кампания за 2020 г. ще започне на 10 януари заради промени в законодателството.

Сийка Милева е новият говорител на главния прокурор

Предишна новина

Измамите в интернет от името на адвокати се разрастват

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.