По-високо платени служители, ако имат антитела срещу COVID-19

По-високо платени служители, ако имат антитела срещу COVID-19
Снимка: Pixabay

Търсенето на работна ръка с антитела срещу коронавируса се е увеличило в Русия три пъти през първата половина на декември в сравнение със същия период на предходния месец, съобщава испанската агенция Efe по информация на дигиталната услуга за търсене на работа YouDo, пише агенция ''Монитор''. 

Всеки ден се публикуват съобщения за търсене на специалисти, в които работодателите определят присъствието на антитела срещу коронавируса като основно изискване“, казаха от компанията.

Фирмите са готови да платят за услугите на работник с антитела повече пари, отколкото биха предложили на специалист без имунитет срещу Сovid-19, уточниха от онлайн компанията.

Увеличава се и търсенето на специалисти с отрицателен тест за коронавирус. По-специално това изискване важи за фотографи и аниматори на детски партита, както и за масажисти и болногледачи на възрастни хора.

Още по темата

Ясен Тодоров: Няма нужда от прокурор, който да разследва "обвинител №1"

Предишна новина

Ревизоро сигнализира за натиск от бизнесмени и политици заради аферата с нерегламентираните боклуци

Следваща новина

Коментари

1 Коментара

 1. 1
  Илиан Василев, посланик | нерегистриран
  0
  0

  Обади ми се приятел от детските години, разтревожен че синът му е блокиран в Англия и не може да пристигне у нас. Не мога да повярвам, че българските власти за пореден път показват паника и незрялост.
  Да напомня на самозабравилите се – НИКОЙ няма право да отнема конституционното право на всеки български граждани да влиза в страната си. Можете да наложите режим на карантина, можете да го проверявате за вирус, можете да му искате за сведение тест за КОВИД19, но не можете да му откаже връщане в Родината си. Това е малоумие.
  Тази глупост не е само българска, но и други правителства отмениха полетите до и от Лондон.
  Франция пък забрани преминаването през Ламанша, сякаш да напомни на Великобритания, че британците са били прави да напуснат ЕС – защото не ги смятат да достойни и равноправни ЕС членове. Това е свърхреакция и от страна на Борис Джонсън, който търси да оправдае прекъсване на отношенията с ЕС и провала с мерките по ограничаване на разпространението на КОВИД19 в Лондон и липсата на споразумение с ЕС. Още повече че случаи на заразени с новия мутирал щам има в Холандия, Дания и други страни от ЕС.
  Не зная кой им дава тези съвети на щаба и на МВнР да забраняват и то на връх Коледа и Нова година на български граждани достъп до Родината си. ТОВА Е НЕЧУВАНО ПОСЕГАТЕЛСТВО ВЪРХУ БАЗИСНИ ПРАВА.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.