Почитаме медиците: Да им благодарим като слушаме съветите им, призова главният прокурор

Почитаме медиците: Да им благодарим като слушаме съветите им, призова главният прокурор
Иван Гешев, главен прокурор, снимка:ПРБ

В Световния ден на здравето - минута мълчание в памет на медиците, загубили живота си в битката с COVID-19.

Точно в 12.00 часа лекари от различни болници в страната ще почетат паметта на колегите си. По същото време в продължение на минута ще бъдат включени и сирените на линейки, разположени пред ВМА.

По данни на Българския лекарски съюз през изминалата година над 120 лекари, медицински сестри, санитари и шофьори на линейки са изгубили живота си, борейки се с COVID-19.

В официалния си профил в Twitter главният прокурор Иван Гешев изказа благодарност към българските медици. „Признателност и подкрепа към подвига на медиците, които продължават да се грижат за здравето и живота ни, докато жертват собствените си. Да им благодарим като слушаме съветите им. Те са истинските герои на нашето време!“, написа Гешев.

„Будители, герои, воини, спасители – трудно е да се обобщи с една дума подвигът на всички здравни работници и каквото и да кажем, ще бъде недостатъчно за това, което всички вие, колеги, направихте през последната година – година на тежки изпитания, изпълнена с много лишения, но и с много поуки", коментира по-рано и началникът на ВМА генерал-майор професор д-р Венцислав Мутафчийски.

Още по темата

Майка преби до смърт 2-годишното си дете

Предишна новина

Поръчково убийство е основната версия за разстрела на бизнесмена в София

Следваща новина

Коментари

2 Коментара

  1. 2
    Teo | нерегистриран
    3
    0

    Объркан и лицемерен човек. Здравните специалисти нямат нужда от празни и фалшиви приказки. Кажете на каква сума / заплащане/ оценявате техния рисков труд ? В Германия в Ковид- отделение се плаща 200 евро на час. С трици маймуни не се ловят. Насила не става, с обещания за светло бъдеще някога също не става.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.