Погрешно осъдени американци бяха освободени от затвора след 36 г.


Трима мъже, погрешно осъдени за убийство в американския щат Мериленд, бяха освободени след прекарани 36 г. в затвора, предаде Би Би Си. Алфред Честнът, Андрю Стюарт и Рансъм Уоткинс получиха доживотни присъди през 1984 г. за убийството на 14-годишно момче година по-рано. Те бяха освободени в Балтимор в понеделник, след като съдия отмени присъдите им
 
Преразглеждането на делото започна тази година, след като Честнът изпрати писмо до властите с доказателство, открито от него миналата година. Тримата бяха задържани като младежи през 1983 г. след смъртта на ДеУит Дъкет, който бе застрелян в училището си в Балтимор, а якето му на университета "Джорджтаун" бе откраднато. Смъртният случай получи широко отразяване в медиите – първата смъртоносна стрелба в публично училище в града.
 
"Тези трима мъже са осъдени като деца заради пропуски на полиция и прокуратура", заяви главният прокурор на Балтимор Мерилин Мосби. В становище нейният офис обяви, че "детективи са взели на мушка 16-годишните чернокожи момчета и са принудили други младежи очевидци да подкрепят тяхната теза". Прокуратурата посочи, че по време на първоначалното разследване полицията е игнорирала многобройни свидетелства, че убиецът е бил друг, който е починал през 2002 г. 
 

Дания за първи път отне гражданство - на двама терористи

Предишна новина

ЧСИ не запорират заплати и пенсии

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.