Появиха се първи кандидати за председател на Висшия адвокатски съвет

Появиха се първи кандидати за председател на Висшия адвокатски съвет
Адв. Райна Аврамова

Появиха се първи кандидати за председател на Висшия адвокатски съвет (ВАдвС). Това са адвокат Райна Аврамова, която е юрист с дългогодишна практика и бе сред претендентите за ръководител и на Софийската адвокатска колегия (САК) по време на последните избори, и адв. Иван Демерджиев.

Информацията за кандидатурата на адв. Аврамова съобщи самата тя в профила си във Фейсбук, като преди това официално поздрави новият председател на САК Стефан Марчев. Преди броени дни Върховният касационен съд се произнесе, като отмени решенията на ВАдвС, с които бяха обявени за незаконосъобразни изборите за органи на САК, с което Марчев вече официално може да поеме поста.

„Колеги, поднасям приветствия към новия екип на Софийска адвокатска колегия под Председателството на адвокат Стефан Марчев! Надявам се на едно добро и само в полза на адвокатите управление! Колеги, понеже всички тръпнат в очакване за имената на бъдещите кандидати за председатели на Висшия адвокатски съвет, Ви уведомявам, че след доста време размисли реших да се кандидатирам за Председател на Висшия адвокатски съвет..., надявям се, че поривът Ви за млади хора в управлението с новаторски идеи ще пребъде..., така както се случи в Софийска адвокатска колегия!  Нека сме силни и бъдещето е на смелите, макар и “млади”!!!!“, написа адв. Аврамова.

Адвокат Иван Демерджиев, който е настоящ председател на Адвокатска колегия-Пловдив, пък е известил за участието си в процедурата в страницата на Фейсбук общността на българските адвокати. Той е бил и секретар на Коелгията в Пловдив. От октомври 2001 г. той е адвокат, вписан в  Адвокатска колегия  – Пловдив; от февруари 2007г. – съдружник и управител на Адвокатско дружество „Демерджиев, Петров и Баев“, а от юни 2016 г. – член на Адвокатски съвет към Адвокатска колегия  – Пловдив.

А самите избори за органи на ВАдвС се очаква да се състоят напролет. По закон, събранията за изборите на органи на адвокатурата трябваше първоначално да се проведат в края на януари и началото на февруари. С последните промени в Закона за извънредното положение обаче, събранията бяха отложени с три месеца. Така общoтите cъбpaния нa адвокатските ĸoлeгии по места ще ce cвиĸвaт втopaтa cъбoтa и нeдeля нa aпpил 2021 г., a peдoвнoтo Oбщo cъбpaниe нa aдвoĸaтитe oт цялaтa cтpaнa щe e пpeз тpeтaтa cъбoтa и нeдeля нa мaй.

Още по темата

Нов локдаун до края на месеца

Предишна новина

ВКС прие тълкувателно решение по въпрос за вписването наново на ипотека, която не е подновена в десетгодишния срок от учредяването ú

Следваща новина

Коментари

6 Коментара

 1. 6
  Гражданин | нерегистриран
  0
  0
  До коментар #3 от " | нерегистриран":
  Така е, но въпросът е за какво загатва?

  Надявам се на едно добро и само в полза на адвокатите управление! =D

 2. 5
  Иванчо | нерегистриран
  0
  -1

  И аз съм с теб Райничке- в добро и лошо!

 3. 4
  Раличка | нерегистриран
  3
  -7

  Браво Райне, аз съм с теб ! Натрий ноздрите на Данов.

 4. 3
  | нерегистриран
  2
  -1
  До коментар #1 от "нов | нерегистриран":
  Малко е двусмислена тази усмивка

  Така е, но въпросът е за какво загатва?

 5. 1
  нов | нерегистриран
  6
  -1

  Малко е двусмислена тази усмивка

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.