Полицаи арестуваха бизнесмен, предложил им 105 лв. подкуп


Подкуп от 105 лева не успя да изкуши полицаи. Пловдивски бизнесмен предложил рушвета на катаджиите, които го хванали да кара джипа си без шофьорска книжка. За да не му напишат акт и да не го арестуват, той им предложил парите. В крайна сметка - бизнесменът се озовал зад решетките.

Старши полицай Стоян Хаджиев и колегата му Стефан Карчев в събота следобед тръгват с полицейския автомобил на обход в центъра на града.

Изведнъж на най-оживения булевард виждат, че до тях в нарушение на закона се движи джип със затъмнени предни стъкла и го спират.

"Изискахме необходимите документи-документ за самоличност, шофьорска книжка и документи на автомобила, лицето не ги представи. След това беше поканен в Районното управление", казва полицай Карчев пред Нова ТВ.

Там полицаите установяват самоличността на 48-годишния бизнесмен и започват да му пишат актове. Това подразнило нарушителя и той се опитал да избяга от ударите на закона.

"Същият ни предложи подкуп, с което много ни възмути. Каза ни, че ни предлага 600 лева, но в момента има само 105 лева", казаха служителите на реда.

Въпреки че и двамата са щели да получат от бизнесмена в последствие цяла полицейска заплата, отказват да вземат подкупа. Единият от полицаите чака дете, а другият има натрупани сметки за плащане.

"105 лева може да не са малко, но ние все пак сме културни хора. Имаме семейства, които вярват в нас. Затова сме станали полицаи.

105 лева не могат да купят нашето достойнство, честта и пагона, които носим", категоричен е полицай Хаджиев.

Заради постъпката си двамата ще бъдат възнаградени от директора на пловдивската полиция, но не материално, а с писмена похвала.

Още утре полицаите ще бъдат похвалени пред колеги си, а мъжът, дал подкупът ще бъде съден по бързото производство. По закон може да получи до 10-години затвор.

Осъдиха дядо за нацистки пищов

Предишна новина

Петричкият милионер Живко Фашиста поиска фалит от съда

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.