Полицейски синдикат: Категорично възразяваме да ни наричат "еничари" от парламентарната трибуна

Полицейски синдикат: Категорично възразяваме да ни наричат "еничари" от парламентарната трибуна
снимка:БГНЕС

УС на СФСМВР категорично възразява срещу произволни емоционално и политически оцветени квалификации (като „еничари“ и други подобни), отправени от парламентарната трибуна или чрез медиите към служителите в МВР, както и срещу превръщането им в заложници и жертва на политически противоборства, в които не сме страна и няма да бъдем. Това пише в декларация на Синдикалната федерация на служителите на МВР, разпространена днес.
 
"Против сме и на започналото политизиране в МВР през последните години, към което редовите полицаи нямат никакъв принос. СФСМВР от създаването си през 2009 г., до ден днешен публично защитава социалните, икономическите и трудовите права на служители в МВР, при различни управления на страната, без нито за момент да е направила компромиси по политически или конюнктурни причини. Никога не сме се притеснявали да казваме нещата право в очите на ръководствата на МВР и държавата, по най-прозрачните за това начини - чрез медиите и на площада. И при абсолютно спазване на законовите ограничения, които са ни наложени, в доста от случаите, в нарушение на международни норми за правото на сдружаване и изразяване на убеждения", пишат още от организацията.

"Заявяваме категорично, че ще поискаме и проверки за започнали в цялата страна действия на самозабравили се местни феодали, срещу наши активни представители, особено по време и след протестите ни през ноември 2020 г. Реформата в МВР няма алтернатива и ние ще подкрепим такива действия, но не с цената на унижение на служителите на реда в Република България", пишат още от СФСМВР.

Припомняме, че на 29 април в парламента избухна остър спор между адв. Николай Хаджигенов от "Изправи се! Мутри вън!" и бившия вътрешен министър, в момента депутат от ГЕРБ - Младен Маринов.

В декларация Хаджигенов посочи, че той и колегите му са подкрепили дневния ред на парламента, въпреки че от него е отпаднало искането им за временна анкетна комисия, която да разследва данните за полицейско насилие по време на антиправителствените демонстрации от 10 юли и 2 септември м.г.

„На тези дати бяха бити, изтезавани, обгазявани български граждани“, заяви той и като извършители на тези деяния посочи „еничарите на ГЕРБ“, като специално посочи, че тогавашният вътрешен министър Младен Маринов сега е депутат в пленарната зала.

Бившият министър отговори в лично обяснение. „Използвате полицията, МВР за своите политически цели, за своята политическа алчност“, заяви тогава Маринов.

Още по темата

Испания търси българин от ОПГ за фалшиви евро, тук вече е осъден

Предишна новина

Българи са задържани в Германия по подозрение в търговия с бебета

Следваща новина

Коментари

6 Коментара

 1. 6
  | нерегистриран
  2
  -3

  Къде е реакцията на полицейския синдикат, когато милиционери опипваха и галеха косата на протестираща, и снимаха гърдите й? И знаете ли каква е правната квалификация, ако жена бъде галена без нейно съгласие-прилича ми на блудство. Не е ясно нулевата реакция на прокуратурата-явно според прокуратурата всичко е законно.

  https://fakti.bg/bulgaria/493335-bitiat-student-evgeni-marchev-policai-unijiha-zadarjano-momiche
  Полицаи унижиха задържано момиче

 2. 5
  Що БРЕ? | нерегистриран
  2
  -2

  Еничари да не е обидно?! Еничарите са били стожери на един османски ред, когато българите живеели добре. Пък после Възраждане, Априлско въстание, Освобождение, другари милиционери и милионери!

 3. 4
  Пък и обидчиви | нерегистриран
  4
  -3

  Ами станете кравари бе Ще ви наричат кравари Или пък станете зидари Ще ви наричат зидари А като действате като еничари спрямо Българския народ все едно Българска майка не ви е раждала Народа си има определения точни Изстрадани от поколенията Едно време бяхте еничарите на Тошо Правешки и компания безделници и крадци Сега сте еничарите на Тиквата и крадливата му чифутска компания Разлика Йок А между впрочем ко прави Маджо Оди ли да пали свещи на гроба на Генерало

 4. 3
  въпрос | нерегистриран
  4
  -3

  Къде е позицията на полицейския синдикат, когато милицията си позволи да саботира работата на прокуратурата по този случай:

  https://legalworld.bg/policai-sabotirali-rabotata-na-specializiranata-prokuratura
  "Полицаи саботирали работата на Специализираната прокуратура"

  Къде е позицията на полицейския синдикат, досежно беззаконията на милицията по габровския случай-беззакония, прикривани от милицията, видно и от статията в Правен свят, а после на пресконференция прокурор Гешев директно заявява,че полицията е саботирала работата на прокуратурата-виж линка?

 5. 2
  въпорс | нерегистриран
  3
  -3

  Ето линк за случая с групировката от милиционери изнудвачи от икономическа милиция-линкът .е от БНР!
  https://bnr.bg/post/101072304/akcia-v-stolichnoto-chetvarto-rpu

  Къде е реакцията нае възмущение на полицейския синдикат-може ли линк с позицията на мощно осъждане, ако има такава позиция? Колко милиционери излязоха на протест против изнудвачите и милиционерската престъпност?

 6. 1
  | нерегистриран
  5
  -3

  Къде беше реакцията на възмущение полицейския синдикат, когато МВР издаде фалшив паспорт на наркотрафиканта Куювич?

  Къде беше реакцията на полицейския синдикат, след като милиционерска сган уби Ива на 25 г от ловеч-къде е позицията, декларацията на възмущението, излязохте ли на протест против милиционерската-сган, който уби момичето?

  Къде е реакцията на полицейския синдикат след разкритията за милиционерска наркомрежа в Студентски град през 2016, и после за другата полицейска наркомрежа от 2017, по данни от медиите? https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2016/03/30/2733097_zadurjanite_snoshti_stolichni_policai_uchastvali_v/

  Къде е реакцията на полицейския синдикат след изнесения случай за изнудвачи милиционери от икономическа полиция през 2019?

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.