Полицията разследва физически сблъсък в нюзрума на БНР


Четвърто районно полицейско управление в София проверява инцидент, разиграл се в нюзрума на програма "Хоризонт" на БНР преди седмица, съобщи директорът на СДВР Георги Хаджиев. Добрин Йотов, брат на съпруга на журналистката Силвия Великова, който също работи там, е нападнал репортера Добромир Видев, съобщи директорът на държавната медия Светослав Костов, цитиран от dariknews.bg. Това се е случило по време на разговор, по който Видев се е интересувал по каква причина два негови журналистически материала не са били излъчени. В този момент Йотов, който е редактор на новините, се нахвърлил върху него и го хванал за врата. 
 
След това репортерът е отишъл в "Пирогов" и си е извадил медицинско свидетелство, добави Костов.
 
Видев не е подавал сигнал до полицията. Това обаче е направил дежурният полицай в спешната болница, който е длъжен да докладва при медицинско освидетелстване на пациенти. Последвала полицейска проверка. В радиото пристигнали разследващи полицаи, които снели показания от участниците в инцидента. За побоя Светослав Костов е бил информиран от програмния директор Мартин Минков. "Изискани са писмени обяснения от участниците в този инцидент. УС разговаря с Добромир Видев . И това, което той каза, беше, че вече го е страх да ходи на работи", каза още директорът на радиото.
 
Пред ръководството Видев казал, че подобно нещо му се случва за втори-трети път и именно затова вече се страхува. 
 
В отговор на въпроса дали спорът между двамата журналисти има връзка и с напрежението в БНР, избухнало след опита Силвия Великова да бъде отстранена и последвалите протести на журналисти с обвинения в цензура, Костов заяви, че участниците в скнадала не са дали такива писмени обяснения. "Има образувано досъдебно производство, което се наблюдава от Софийска районна прокуратура, разследването се води в 4-то районно. Има постъпило заявление, текат процесуално следствени действия, разпити на свидетели, изземват се записи от камери, правят се очни ставки. В законоустановения срок то ще бъде приключено и ще бъде докладвано в прокуратурата", каза пред журналисти началникът на столичната полиция Георги Хаджиев.
 
Пред Нова телевизия Силвия Великова е заявила, че не е трябвало да се стига до подобен инцидент.
 
Междувременно 17 от общо 19 кореспонденти на "Хоризонт" в страната поискаха оставката на шефа на радиото с открито писмо. СЕМ вече го призова да подаде да напусне поста, но той отказа.
 

Спасяват убиеца Джок с правни хватки

Предишна новина

Лозан Панов задълбочава конфронтацията с ГЕРБ

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.