Политически партии искат пари от "Топлофикация" за кампаниите си

Политически партии искат пари от "Топлофикация" за кампаниите си
Валентин Димитров

Бившият директор на "Топлофикация"-София Валентин Димитров е споделял пред колегите си, че политически партии са искали отчисления от дружеството, за да финансират кампаниите си. Това стана ясно по време на делото срещу Вальо Топлото, наследникът му на поста Георги Рогачев, заместникът Емил Антонов, служителката Лина Абланска и собственичката на фирма "Шибър" Мая Стоилова. Те са обвинени в присвояване на над 6 млн. лв. от "Топлофикация".
В сряда Софийският градски съд (СГС) разпита свидетеля Христо Георгиев, който сподели, че на откровенията на Димитров присъствал още един човек – Любо Ананиев.
Настоящият шеф на дружеството Петко Милевски, заяви пред медиите, че няма практика политици да искат пари от дружеството за кампаниите си.
Вчера СГС разгледа друго дело срещу Валентин Димитров. По него подсъдими са и бивши членове на борда на "Топлофикация" - Илко Йоцев, Иванка Диловска, Георги Рогачев, Георги Ненков и Пламен Василев. Всички са обвинени в източване на около 2 млн. лв. от дружеството в периода 2003-2006 година.
Освен това Димитров е обвинен и за неправомерно използване на представителни разходи, като става въпрос за джакузи, луксозни стоки, храни и напитки за близо половин милион лева, изхарчени за три години.
След заседанието на съда вчера Вальо Топлото заяви пред медиите: "В столичната "Топлофикация" няма и не е имало джакузи. Имаше една пластмасова вана за 1750 лв. в рехабилитационния център".
После допълни: "Аз съм експерт по крадене и вие, журналистите, ме направихте такъв. За годините, през които бях директор на "Топлофикация" направих само три обяда за сметка на дружеството".
Второто обвинение срещу него е за купуването на рекламни стоки, чиито пазарни цени се разминавали от тези, на които са взимани. Третото обвинение е за сключени договори с три фирми, които да събират дълговете на "Топлофикация", при положение че там имало назначени хора за тази работа.
Това дело ще продължи през януари.

 

 


 

 


Още по темата

Христо Тотев съди Комисията за досиетата

Предишна новина

Делото срещу Красимир Гергов отиде в съда

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.