Поставят паметник на американския президент Удроу Уилсън в София по инициатива на български прокурори и следователи

Поставят паметник на американския президент Удроу Уилсън в София по инициатива на български прокурори и следователи
Удроу Уилсън

Асоциацията на прокурорите в България (АПБ) и Камарата на следователите в България (КСБ) предприеха през ноември 2020 г. инициатива за поставяне на бюст-паметник на американския президент Томас Удроу Уилсън в София в знак на признателност на българския народ към неговите заслуги за запазване на националния ни суверенитет и териториалната цялост на страната ни, съобщиха от организациите.

Предложението на АПБ и КСБ вече е прието от Столичния общински съвет. То получи обществена и институционална подкрепа от изтъкнати историци и общественици, от ръководството на прокуратурата, от лидери на професионални организации, университети и др.

"Асоциацията на прокурорите и Камарата на следователите приветстват решението за поставяне на паметник на Удроу Уилсън в София. Това ще бъде знак, че българският народ знае и помни делото на 28-ия американски президент, който освен със забележителните си дипломатически постижения, си е завоювал място в историята като блестящ доктор по история, човек с модерно мислене, радетел за почтена и прозрачна международна политика", пишат от двете организации.

Още по темата

На първо четене: Приеха изборните промени на "Има такъв народ"

Предишна новина

Бившият зам.-председател на Правната комисия: „Изправи се! Мутри вън!“ спасяват от съд обвиняеми за тежки престъпления

Следваща новина

Коментари

5 Коментара

 1. 5
  Дайте им наколенки ,че поклоните са дълги и тъжни | нерегистриран
  6
  0

  Не се сещам за педя земя,през която са минали американците да е останала независима.Ако това,което пише в статията е истина нямаше да има Западни покрайнини,Северна Македония,Южна Добруджа,Одринска Тракия !
  Моля Ви спрете да провимавете мозъците ни с това чуждопоклонничество!!!
  Защо е бедна България?!Някой замисля ли се.В последните 30 г. колко производства ,които ни носеха средства вече са унищожени?!.Спрете да мечтаете България да стане Панама!!
  Като е казал едно изречение този американски президент както е предприел ,за да не се разделя България!
  Много е тъжно ,че все повече България се сбилжава с една държава,която народите по света не помнят с добро!

 2. 4
  RRR | нерегистриран
  8
  0

  Това е дело на милиционер и група подлоги, не на следователи и прокурори.

 3. 3
  max | нерегистриран
  14
  -1

  Как не ги е срам? В столицата още няма паметник на Аспарух, основателят на Българската държава, а тези за чий работят? Демонстрират колко прави са американските храненици в България за необходимостта от пълна реселекция на прокурорите, така ли

 4. 2
  Въпрос | нерегистриран
  13
  -2

  Колко лица, заемащи висши държавни длъжности, привлякоха като обвиняеми за корупционни престъпления прокурорите и следователите от ноември 2020 г. досега? Ох, обърках се, че това им е работата, а не да се занимават с поставяне на паметници.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.