Постоянен арест за двамата отглеждали марихуана в лабораторията в Горна Оряховица

Постоянен арест за двамата отглеждали марихуана в лабораторията в Горна Оряховица
Част от намерените при акцията растения, снимка:ПРБ

Окръжният съд във Велико Търново задържа под стража двамата обвиняеми за отглеждане на марихуана и държане на наркотици в големи размери в разбитата миналия уикенд лаборатория, съобщиха от държавното обвинение.

Те бяха задържани след като на 17 октомври 2020 г. бе разкрита функционираща модерна нарколаборатория за отглеждане и сушене на марихуана, в  помещенията на бивш цех за разфасоване на месо.

А. К и Й.М. са привлечени  в качеството на обвиняеми по досъдебно производство на Окръжна прокуратура – Велико Търново за това, че от неустановена дата до задържането им в съучастие, без надлежно разрешително по Закона за контрол на наркотичните вещества и прекурсорите, държали с цел разпространение  високорисково наркотично вещество в големи размери  - коноп (марихуана) – 12 151.764 гр, на обща стойност 72 910.58 лв. Привлечени са и за това, че по същото време и място отглеждали 868 растения от рода на конопа -  престъпления по чл. 354а, ал. 2 от НК и чл. 354в, ал. 1 от НК.

Съдът прие доводите на прокуратурата, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието и за това, че е налице опасност  те да се укрият и да извършат престъпление.

Определението на Окръжен съд - Велико Търново подлежи на обжалване пред Апелативен съд - Велико Търново.

Разследването продължава под ръководството на Окръжна прокуратура – Велико Търново. Делото е взето на специален надзор от Великотърновската апелативна прокуратура.

Облекчават подаването на документи за нотариуси и ЧСИ

Предишна новина

Две НПО-та в отговор на атаката на ССБ срещу Гешев: Силен главен прокурор е заплаха за корупционните мрежи в съдебната система

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.