Постоянният арест на бившия председател на ДАБЧ беше потвърден

Постоянният арест на бившия председател на ДАБЧ беше потвърден
Петър Харалампиев докато още беше начело на ДАБЧ, снимка и видео: БГНЕС

Четвърти въззивен състав на Апелативния специализиран наказателен съд (АСНС) потвърди определението на Специализирания наказателен съд (СНС), с което на обвиняемите Петър Харалампиев (бивш председател на Държавна агенция за българите в чужбина)и Красимир Томов (главен секретар на ДАБЧ)са взети мерки за неотклонение "задържане под стража", съобщиха от съда. Жалбата на обвиняемия Марко Стойов беше оттеглена и той също остава в ареста.

Тримата бяха задържани по разследване за търговия с българско гражданство и предоставяне на удостоверения за български произход на чужденци. 

Въззивният съдебен състав счете, че може да бъде направено обосновано предположение за евентуално авторство на обвиняемите Петър Харалампиев и Красимир Томов в инкриминираните деяния, за които са привлечени към наказателна отговорност, а именно за обвиняемия Харалампиев за ръководство на организирана престъпна група и още две обвинения за искане и получаване на подкуп, а за обвиняемия Томов за участие в организирана престъпна група и за искане и получаване на подкуп.

АСНС се солидаризира със становището на СНС, че има опасност обвиняемите лица да извършат престъпление, ако бъдат извън следствения арест. 

"С тези доказателства осъдителна присъда не може да има", категоричен беше адвокатът на Харалампиев и бивш градски прокурор на София - Николай Кокинов, цитиран от бТВ.

 

Още по темата

Авторите на фалшиви новини не трябва да са недосегаеми

Предишна новина

Правната комисия в НС одобри до 5 години затвор за психически тормоз и преследване

Следваща новина

Коментари

1 Коментара

  1. 1
    Цв.Цв. | нерегистриран
    4
    0

    Накрая много ще се смеем на "обоснованите предположения" на калинки, малинки, къпинки и блондинки дипломирали се по линия на РАБФАК или в ПУЦ "по право" и с право на огромни заплати и привилегии. Лошото е, че ПАК ние ще им плащаме масрафа, а промяна няма да има в кривосъдието и тези на снимката ще изкарат един арест като в казармата "за заздравяване на дисциплината" в покорството им към върховното божество в МС! Което никога не греши, а го играе елементарно като Чарли Чаплин в "Хлапето" - чупи и купуваме от него "добро управление" и също ни дава "бонуси" - ще режем, а после няма да режем и ето ... радвай се народе на ... стабилност, изрязаваща се в първо място в света на изчезващо приходонаселение към хазната на Баце и с-ие котараци на #КОЙ?[[_75642_]]

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.