Правните проблеми и предизвикателствата в дигиталната среда

Правните проблеми и предизвикателствата в дигиталната среда

Югозападният университет "Неофит Рилски" – Благоевград бе домакин на уъркшоп, посветен на правните проблеми и предизвикателствата в дигиталната среда. Той беше организиран съвместно от Правно-историческия факултет на висшето учебно заведение и Международния правен център (ILAC).  

В докладите на участниците бяха разгледани актуални въпроси, свързани със защитата на личните данни (проф. д-р Габриела Белова, доц. д-р Николай Марин, адвокат Гинка Христова, доц. д-р Андрей Александров и д-р Виктор Серфимов), както и новата правна уредба в сферата на киберсигурността (юрист, експерт по информационна сигурност и медийно право - Слави Танкеин от ILAC). Доц. д-р Таня Йосифова представи особеностите в потребителските продажби он-лайн, а адв. Силви Гаврилов (председател на клуба на адвокатите франкофони в България) - дигитализирането на адвокатската професия и френския опит в областта. 

Беше отделено внимание и на задълбочаващия се световен проблем с така наречените "фалшиви новини", където експертите по дигитално и медийно право – Гинка Христова и Слави Танкеин, откроиха водещите тенденции в дигиталната среда по темата. 

Участие в обсъждането на докладите взеха и студенти на университета от четвърти курс - специалност "Право". 

Уъркшопът отразява трайния интерес на представителите на Правно-историческия факултет на Югозападния университет "Неофит Рилски" и на Международния правен център (ILAC) към правните аспекти на проблемите в сферата на дигитализацията.

Трима души поръчали убийството на журналистката Дафне Галиция в Малта?

Предишна новина

Как фактите опровергаха един съдия (и бивш зам.-министър на правосъдието)

Следваща новина

Коментари

1 Коментара

  1. 1
    Пуцайте | нерегистриран
    5
    0

    в ПУЦа.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.