"Право" е най-желаната специалност в СУ и тази година

"Право" е най-желаната специалност в СУ и тази година
Софийски университет "Свети Климент Охридски"; снимка: БГНЕС

"Право" е най-желаната специалност в Софийския университет "Свети Климент Охридски" и тази година, съобщиха от висшето учебно заведение.

Резултатите не са изненада след като епидемията от коронавирус наложи промени в приема по специалността в най-старото висше училище у нас. Така, заради мерките срещу заразата, за първи път кандидатите да изучават "Право" в СУ "Св. Климент Охридски" бяха приемани само с оценка от държавен зрелостен изпит по Български език и литература и общия успех от дипломата за средно образование, а не както досега - с конкурсни изпити.

В интервю за "Правен свят" в края на май месец деканът на Юридическия факултет проф. Даниел Вълчев уточни, че регламентът за прием ще е в сила само за тази кандидат-студенска кампания. 

От висшето училище уточняват още, че 10 664 са кандидатите, подали документи за прием в най-старото висше училище, като 5 696 са кандидатите, приети на първия етап на класирането в редовна и задочна форма на обучение, държавна поръчка и платена форма на обучение показват резултатите от първия етап на класирането за ъчебната 2020-2021 година, които бяха обявени днес.

На първо място сред посочените от най-много кандидати специалности е „Право“ (редовна форма на обучение). На второ място е „Психология“. Третото място заема специалността „Софтуерно инженерство“.

На следващите места кандидатите са поставили специалностите „Графичен дизайн“, „Право“ (задочна форма на обучение), „Предучилищна и начална училищна педагогика (задочна форма на обучение), „Английска филология“, „Фармация“, „Международни отношения“ и „Медицина“.

След първото класиране са приети 63 лауреати и първенци на национални олимпиади и състезания.

Още по темата

Кадровиците прекратиха ваканцията на свързвана с Цветан Василев съдийка в Европейската комисия

Предишна новина

Бившият кмет на Созопол Панайот Рейзи сяда на подсъдимата скамейка за незаконно присвояване на над 2 млн. лв.

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.